Embracer zavírá mobilní studio Onoma pouhé tři týdny po změně názvu
Novinka Embracer zavírá mobilní studio Onoma pouhé tři týdny po změně názvu

Embracer zavírá mobilní studio Onoma pouhé tři týdny po změně názvu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Někteří zaměstnanci se přesunuli do studia Eidos Montréal.

Reklama

Letos na jaře oznámila společnost Embracer Group akvizici západních studií Square Enixu, mezi která patřila studia Crystal Dynamics, Eidos Montréal a Square Enix Montréal. Poslední jmenované se zaměřovalo především na mobilní hry, na kontě má tituly jako Lara Croft Go, Hitman Sniper či Deus Ex Go. Přibližně před třemi týdny bylo oznámeno, že došlo ke změně názvu studia na Onoma, přičemž nový brand měl předznamenat také nová zaměření. Věci ale asi úplně nešly podle plánu, protože v úterý večer informovaly magazíny Bloomberg a VGC (s odkazem na své zdroje) o tom, že se studio zavírá.

Důvodem zavření studia mělo být upuštění od vývoje mobilních her v rámci Embraceru jako takového, ale stalo se tak také v souvislosti se šetřením finančních prostředků, které se má podle Jasona Schreiera týkat i dalších studií. Například Eidos Montréal údajně musel zmenšit rozsah jednoho ze svých projektů. Právě do tohoto studia mimochodem měli někteří zaměstnanci z Onomy zamířit. A jak jsme psali o pár hodin dříve, v tamních kancelářích by měl mimo jiné vznikat nový Deus Ex.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama