Emulace na Xbox Series X/S umožňuje hrát hry z PS2
Novinka Emulace na Xbox Series X/S umožňuje hrát hry z PS2

Emulace na Xbox Series X/S umožňuje hrát hry z PS2

Dominik Tománek

Dominik Tománek

8
Platformy Xbox Xbox Series X|S

Lepší zpětná kompatibilita než na PS5?

Reklama

Majitelé Xbox Series X/S si mohou na konzolích zahrát hry od konkurenta. Nadšenci do retro hraní totiž spojili síly a začali tvořit různé emulátory, které mimo jiné umožňují rozjet PS2 hry na strojích od Microsoftu. Jedním z těchto emulátorů je i RetroArch, který funguje multiplatformně. Verze pro Xbox staví na podobném emulátoru PCSX2 pro počítače.

Microsoft sice emulátory do svého obchodu nepouští, ale už od předchozí generace nabízejí možnost spuštění Developer módu. Ten se od klasického Retail liší tím, že za jednorázový poplatek 19 dolarů v něm můžete vytvářet software na platformu Xbox. A právě v něm byl vytvořen výše zmíněný RetroArch. To je open-source software, který umožnuje spustit hry z Dreamcastu, GameCubu, Wii, PS3 nebo PS2. V přiloženém videu od kanálu Modern Vintage Gamer můžete vidět pecky jako God of War, Shadow of Colossus, Metal Gear Solid 2 nebo Silent Hill 2, které jedou na Xbox Series X. Různé bugy jsou samozřejmostí, ale samotné hry jedou plynule a bez větších vizuálních chyb.

Je nutno zmínit, že emulátor je stále ve fázi vývoje, proto je potřeba očekávat občasné chyby. To ostatně zmiňuje i autor přiloženého videa:

"CSX2 v RetroArchu je pořád v aktivním vývoji a spousta používaných buildů má nedostatky - vlastně hodně z nich."

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama