ENDCIV je budovatelská strategie v pustině
Novinka ENDCIV je budovatelská strategie v pustině

ENDCIV je budovatelská strategie v pustině

Michal Burian

Michal Burian

9

Postaráte se o přeživší v post-apokalyptickém světě?

Reklama

Po vybudování měst v Římě, Egyptě a cizích planetách přišel čas objevit Pustinu, řekli si tvůrci zajímavě vypadající budovatelské strategie ENDCIV, která by se dala v rychlosti představit jako mix Civilizace, Banished a Falloutu v post-apokalyptickém světě, kde se budete starat o svou osadu a hrstku přeživších.

Za úkol máte obnovit civilizaci ve světě plném utrpení a anarchie. Z popela minulosti postupně vybudujete prosperující město, které bude spoléhat na vás a vaše rozhodnutí. Bude záležet pouze na vás, zda své přeživší budete vést v míru a budete se snažit spolupracovat s ostatními nebo jim vyhlásíte válku a zaberete jejich území násilně.

Jak se vlastně lidé do pustiny dostali? Finanční trhy se zhroutily a civilizace trpí povětrnostními jevy. Skupiny lidí ztratily své přístřeší a hledají nové místo k životu. Vy jim pomůžete přežít v pustině. Prozkoumáte neznámé prostředí, najdete úkryt a zásoby jídla a vody pro první dny. Vaší povinností je zabránit dehydrataci a vyhladovění, za každou cenu.

Svou osadu budete postupně vylepšovat, přidáte ohniště, sklad a první obyčejná lůžka z různých krabic, na spaní postačí. V průběhu hry budete stavět domy a svým občanům poskytnete dostatek pitné vody a potravin. Potom přijde na řadu také potřebná zábava, zemědělství a další věci.

Vývojáři slibují propracovanou simulaci přežívání v pustině. Velký pozor budete muset dávat na zásoby potravin a vody. Navíc jídlo i voda postupně ztrácí na kvalitě, jídlo se kazí. Na to musíte myslet, rozumně rozdělit zásoby a vytvořit kompost, aby nesnězené jídlo a různé zbytky našly využití.

ENDCIV je stále ve vývoji, hra úspěšně prošla programem Greenlight na Steamu a získala od komunity zelenou. To znamená, že bude moci vyjít na Steamu, s největší pravděpodobností zvolí tvůrci předběžný přístup a budou hru nadále vyvíjet ve spolupráci s hráči.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama