Enslaved nesplnil očekávání vydavatele
Dead to Rights Novinka Enslaved nesplnil očekávání vydavatele

Enslaved nesplnil očekávání vydavatele

Michal Maliarov

Michal Maliarov

Epické dobrodružství Enslaved: Odyssey to the West svými prodeji společnost Namco Bandai opravdu nepotěšilo. A co více, není zdaleka samo.

Reklama

A přitom vše vypadalo přijatelně. Namco očekávalo touto dobou již pěkný milion prodaných kopií, akční fantasy od Ninja Theory však stihlo prodat „jen“ 800 000 kusů. Ne, že by to bylo špatný, Enslaved však má na mnohem, mnohem více. Pokud by vývojáři vsadili více na reklamní kamnaň, možná by se u Namca slavilo. O to více, když je Enslaved jednou z nejlepších akčních adventur poslední doby.

To je však pouze začátek starostí vydavatele. Nejnovější finanční zpráva ukazuje, že akce Dead to Rights: Retribution prodala pouze polovinu z plánovaných 700 000 kusů, zatímco herní adaptace Souboje Titánů žalostných 250 000 kopií (oproti předpokládaným 750 000).

Také není jasné, jak si povedou dvě chystané hry vydavatele – krvavý Splatterhouse a roztomilý Majin and the Forsaken Kingdom, kteří dorazí do obchodů již 26.listopadu letošního roku pro PS3 a Xbox360. Namco raději snížilo čísla na předpoklady 350 000 a 300 000 kusů. Uvidíme, co z toho nakonec vyleze a úpřímně doufáme, že pokud se dočkáme pokračování Enslaved, bude patřičně představeno publiku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama