Epic chtěl získat exkluzivity od PlayStationu, Xboxu a Nintenda
Novinka Epic chtěl získat exkluzivity od PlayStationu, Xboxu a Nintenda

Epic chtěl získat exkluzivity od PlayStationu, Xboxu a Nintenda

Ondřej Partl

Ondřej Partl

19
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nabídka proběhla pouze u PlayStationu.

Reklama

Ve světě aktuálně probíhá spor Apple vs. Epic, díky kterému na světlo vyplouvají různé zajímavé informace. Nedávno jsme tak třeba zjistili, kolik Epic zaplatil za zdarma rozdávané hry v prvních 9 měsících, a také na kolik je přišla exkluzivita pro Borderlands 3.

Nyní se na webu Resetera objevil uniklý dokument, v němž se vyskytovala informace, že společnost Epic Games chtěla na svou platformu Epic Games Store ukořistit exkluzivity od Sony, Microsoftu a Nintenda.

Podle tohoto dokumentu pak měla být Sony (PlayStationu) učiněna nabídka ve výši 200 miliónů USD (4,216 miliard Kč) za 4-6 titulů. Nevíme, z jaké doby tento dokument pochází, avšak je v něm uvedeno, že Epic čeká na reakci. Není pak jasné, zda Sony tento obchod přijala či nikoliv, jelikož třeba Days Gone či Horizon Zero Dawn nalezneme zároveň na Epicu i Steamu.

Epic chtěl získat exkluzivity od PlayStationu, Xboxu a Nintenda

Ohledně Microsoftu je poté řečeno, že diskuze sice přítomna byla, ale jelikož primárním zaměřením firmy je předplatné Game Pass, tak taková dohoda spíše nevyjde. Kromě toho se Phil Spencer má občas stýkat s Gabem Newellem.

No a u Nintenda je následně uvedeno, že je tento nápad sice pěkný, ale pravděpodobně neproveditelný, jelikož je Nintendo v tomto velice neoblomné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama