Epic Games hlásí novou akvizici RAD Game Tools
Novinka Epic Games hlásí novou akvizici RAD Game Tools

Epic Games hlásí novou akvizici RAD Game Tools

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Cílem má být lepší Unreal Engine.

Reklama

Společnost Epic Games nově oznámila zakoupení RAD Game Tools, což je společnost zabývající se vývojem softwaru pro videohry. Epic tuto informaci zveřejnil skrze příspěvek na svém oficiálním webu, přičemž zdůrazňují, že se produkty a technologie společnosti RAD Game Tools objevují téměř u 25 000 her a jsou využívány předními světovými herními společnostmi, včetně Epicu.

Epic Games je samozřejmě vlastníkem obchodu Epic Game Store, ale především také Unreal Enginu. A právě technologie z RAD Game Tools by měly sloužit k vylepšení Unreal Enginu. „Epic a RAD plánují integrovat výkonnou technologii společnosti RAD Game Tools do Unreal Engine ve prospěch komunity vývojářů i hráčů,“ uvádí se v prohlášení.

Technologie společnosti RAD Game Tools byly už Epicem používané dříve, a to konkrétně technologie komprese. To například umožnilo vývojářům hry Fortnite zkrátit dobu načítání. „Z první ruky víme, jak působivá je technologie komprese od RAD Game Tools, protože jsme ji použili ke zlepšení doby načítání a kvality našich nejoblíbenějších her - včetně Fortnite. Tým RAD zahrnuje některé z předních světových odborníků na kompresi, video a vývoj her, a jsme nadšeni, že je můžeme přivítat v rodině Epic,“ píše v prohlášení technický ředitel Epic Games Kim Libreri.

V příspěvku se dále uvádí, že s tím, jak se hry stávají fotorealističtější a výkonnější, vývojáři potřebují nejlepší kompresní software, který dokáže zvládnout zvýšené požadavky na data bez snížení kvality. Týmy z Rad Game Tools tedy budou pravděpodobně pracovat spolu s týmy z Epicu na vykreslování, animacích, či zvuku pro Unreal Engine, přičemž jejich cílem bude vylepšit systémy a infrastrukturu, kterou vývojáři her používají.

V samotném závěru příspěveku se rovněž uvádí, že RAD Game Tools bude pokračovat ve své stávající práci s herním průmyslem, televizními a filmovými partnery, a to včetně těch, kteří ve své práci nepoužívají Unreal Engine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama