Epic Games kupuje vývojáře Fall Guys
Fall Guys: Ultimate Knockout Novinka Epic Games kupuje vývojáře Fall Guys

Epic Games kupuje vývojáře Fall Guys

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Pro hráče se zatím nic nemění, hra zůstane i na Steamu.

Reklama

Konec léta roku 2020 se nesl ve znamení jediné hry – Fall Guys. Nečekaný hit od britského studia Mediatonic, který tehdy vyšel pouze na Steamu a PlayStationu 4, kde debutoval ve službě PS Plus. Nedávno však bylo oznámeno, že se dočkáme i vydání na Xboxu One a Nintendu Switch.

Hra se stala během prvních několika dní neskutečně populární, ale od té doby zájem o ní spíše upadá. I přes to se počty souběžně hrajících hráčů pohybují okolo 5 000 až 10 000, což není vůbec špatné. Nás však nyní spíš než hra zajímá tým, který za titulem stojí.

Společnost Epic Games dnes totiž oznámila, že studio Mediatonic (respektive celou "Tonic Games Group", pod kterou studio spadá) koupila.

"V Tonic Games Group často říkáme, že každý si zaslouží hru, která je jako stvořená pro něho. My díky Epicu našli domov, který je jako stvořený pro nás. Stejně jako my chtějí vytvářet a podporovat hry, které mají pozitivní dopad, povzbuzují ostatní a obstojí zkoušku času. Jsme naprosto nadšení z toho, že se k nim přidáváme," říká Dave Bailey, spoluzakladatel a CEO Tonic Games Group.

V blogovém příspěvku vývojáři ujasňují, jak to bude se hrou dál. V zásadě se ale nemění nic. I nadále bude do hry přibývat obsah prostřednictvím sezón, vždy se můžeme těšit na několik nových miniher a kostýmů. Hra bude stále dostupná na všech platformách, včetně Steamu. Ale i když to vývojáři nezmiňují, je docela možné, že se v budoucnu Fall Guys přesune na Epic Games Store, podobně jako třeba Rocket League. Dále pak už jen zmiňují, že (alespoň prozatím) nemají v plánu přejít na model free-to-play.

Myslím, že tato akvizice může být pro Mediatonic v podstatě záchranou. Hráči Fall Guys ubývají a díky množství prostředků, které teď vývojáři pod Epic Games budou mít, mohou do hry přidávat dostatek obsahu, aby je nalákali zpátky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama