Epic Games Store nadále prodělává
Novinka Epic Games Store nadále prodělává

Epic Games Store nadále prodělává

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

30
Platformy Windows PC

Firma do svého obchodu přesto masivně investuje.

Reklama

Před několika týdny jsme vás informovali o prohlášení jednoho z předních představitelů společnosti Epic Games Kyla Billingse, který prozradil, že vedení firmy neplánuje změnu strategie v oblasti pravidelného rozdávání her zdarma ve svém obchodě Epic Games Store. Billings naopak připomněl, že uživatelská základna obchodu postupně roste a nedávno přesáhla 90 milionů hráčů.

Je však otázkou, jak dlouho bude tento systém pro společnost udržitelný. V průběhu aktuálně probíhajícího soudního sporu mezi Epicem a Googlem na jednom ze slyšení od samotného šéfa Epicu Steva Allisona zaznělo, že Epic Games Store není stále ani po letech ziskový. O tom, že Epic svůj obchod dotuje, se přitom mluví již od jeho založení a ani po několika letech se na tomto trendu zdá se příliš nezměnilo.

Rozrůstající se hráčská základna podle všeho nadále nedokáže pokrýt vysoké náklady, které kromě her zdarma tvoří také platby za exkluzivity a menší podíl z prodaných kopií jednotlivých her. V souvislosti s časově exkluzivními tituly v poslední době Epic vývojáře láká dokonce na 100 % příjmů z každé prodané kopie. Je však nutné podotknout, že si takto štědré nabídky může Epic dovolit především díky pokračujícím úspěchům battle royale akce Fortnite.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama