Epic Games za rok 2018 v zisku tři miliardy dolarů
Fortnite Novinka Epic Games za rok 2018 v zisku tři miliardy dolarů

Epic Games za rok 2018 v zisku tři miliardy dolarů

Michal Burian

Michal Burian

12
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Vděčit za to má Fortnite.

Reklama

Ve společnosti Epic Games vládne spokojenost. Firma stojící za Unreal Engine v minulosti těžila především z této technologie a zároveň stála za sérií Gears of War od Microsoftu. V roce 2017 ale přišel zlom. Epic Games se vytasil s Fortnite a z této nenápadné barevné akce se rychle stal fenomén, zejména potom z free-to-play verze Fortnite Battle Royale, která je populární na všech dostupných platformách.

O popularitě Fortnite svědčí nejnovější zprávy. Společnost Epic Games má být za rok 2018 v zisku tři miliardy amerických dolarů. S informací se podělil anonymní zdroj serveru TechCrunch. O velký díl této ohromné sumy se mělo postarat právě Fortnite, zejména prodej digitálních předmětů, které slouží především pro zkrášlení postavičky ve hře. Epicu se tak vyplatilo změnit svou strategii, kdy se firma přestala orientovat na AAA tituly a zaměřila se na menší, přesto hodně výdělečné projekty. Tim Sweeney, šéf Epic Games, tuhle strategii před časem nazval jako Epic 4.0.

I díky letošnímu roku měla hodnota Epic Games vystřelit na 15 miliard dolarů. Uvidíme, jak s celkovými čísly zamíchají vánoční svátky, kdy lidé utrácejí nejvíce peněz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama