Epický příběh o Zaklínači se vrací
Zaklínač Novinka Epický příběh o Zaklínači se vrací

Epický příběh o Zaklínači se vrací

Michal Maliarov

Michal Maliarov

6

Společnost Comgad, jedna z klíčových firem v oblasti distribuce počítačových her, s velkým potěšením oznamuje získání distribučních práv pro Českou i Slovenskou republiku na dlouho očekávané pokračování cenami ověnčeného RPG Zaklínač.

Reklama

Oficiálně tak potvrzuje to, co bylo v herních kuloárech dobře známo - že odpojením českého CD Projektu od polské matky a jeho přerodem do společnosti Comgad se na budoucnosti série o bělovlasém zaklínači nic nemění. O lokalizaci a distribuci hry Zaklínač 2: Vrahové králů se postará ten samý tým, který stojí za českou verzí veleúspěšného prvního dílu.

Společnost CD Projekt RED byla založena roku 2002 v polské Lódži jako sesterské studio firmy CD Projekt. Rok po svém založení se firma přestěhovala do Varšavy a zde začala pracovat na RPG s názvem Zaklínač (The Witcher). Hra nakonec vyšla v říjnu roku 2007 a v září 2008 i v rozšířené edici se stejnojmenným názvem Zaklínač: Rozšířená edice. Začátkem letošního roku oznámila firma vývoj druhého dílu hry s názvem Zaklínač 2: Vrahové králů.

PC hra Zaklínač 2: Vrahové králů je pokračování velmi úspěšného RPG Zaklínač, kterého se po celém světě prodalo více než 1,5 milionu kopií a které bořilo žebříčky prodejnosti i u nás. Druhý díl fascinujícího příběhu o zaklínači Geraltovi z Rivie, jinak také přezdívaném Bílý vlk, se bude opět vyznačovat zejména poutavým a propracovaným příběhem. Změny se dočká soubojový systém, který bude intuitivnější a doplní jej více taktických možností. Hra bude využívat zcela nových technologií, které byly vytvořeny studiem CD Projekt RED pro vývoj nelineárních RPG.

Vydání PC hry Zaklínač 2: Vrahové králů je naplánováno na první čtvrtletí příštího roku, a to v profesionální české verzi (titulky) na českém i slovenském trhu. Přesné datum sice ještě není stanoveno, avšak práce na lokalizaci hry do češtiny jsou již v plném proudu. "Dáváme si velice záležet, aby lokalizace byla na špičkové úrovni, proto na překladu pracují zkušení odborníci s praxí z předchozího dílu a se znalostmi nejen hry samotné, ale i celé série knih, jíž jsou velkými příznivci. Práce na takovém projektu je pro ně velkou výzvou," říká koordinátor překladu Zdeněk Špindler. "Stejně jako u předchozího vydání hry se nám podařilo zajistit i svolení užívat přesnou terminologii knihy a držet se knižní předlohy," dodává Špindler.

Fanoušci původní PC hry Zaklínač (a nejen oni) se kromě standardní verze hry mohou těšit také na sběratelskou edici, stejně jako tomu bylo u předchozího dílu. A stejně jako tehdy, i tentokrát není rozdělení verzí na "standardní" a "sběratelskou" zcela správné. Ona běžná verze totiž bude svým obsahem nejen připomínat, ale dokonce i překonávat většinu sběratelských verzí, jež jsou na trhu; "standardní" na ní tak bude vlastně jen cena. Sběratelská edice pak bude naprosto jedinečná. Troufáme si říci, že svým bohatým obsahem vstoupí do historie.

Více se o hře dozvíte na oficiální stránce Facebooku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama