Euro Truck Simulator 2: Heart of Russia nevyjde
Euro Truck Simulator 2 Novinka Euro Truck Simulator 2: Heart of Russia nevyjde

Euro Truck Simulator 2: Heart of Russia nevyjde

Ondřej Partl

Ondřej Partl

40
Platformy Windows PC

Může za to válka na Ukrajině.

Reklama

V minulém roce bylo oznámeno, že další rozšíření do populárního kamioňáckého simulátoru Euro Truck Simulator 2 od českého vývojářského studia SCS Software se bude jmenovat Heart of Russia, pročež nás mělo zavést do největší země planety, tedy Ruska.

Nicméně jestli jste v posledních několika měsících nežili někde pod kořenem či bez přístupu k internetu a jiným médiím, tak asi víte, že právě probíhá válka na Ukrajině, na kterou zaútočilo Rusko.

To odstartovalo následnou vlnu reakcí, kdy i třeba různí herní vývojáři začali svou troškou přispívat na pomoc Ukrajině, a to včetně zmíněných SCS Software, jež podpořili hned několik charit, kdy navíc vydali balíček Ukrainian Paint Jobs Pack (ten si koupilo přes 85 000 lidí), jehož výtěžek také putoval na pomoc.

Situace okolo samotného zmíněného DLC však byla nejistá, avšak jen do včerejšího dne. Během něho totiž autoři vydali krátký blogový příspěvek, v němž uvádí, že se rozhodli od vydání a tvorby Hearth of Russia upustit, ačkoliv v únoru chybělo už jen několik týdnů k jeho dokončení.

Studio se sice snaží být maximálně apolitické, avšak jednoduše nechce, aby vydání datadisku bylo vnímáno jako podpora nebo tolerance ruské agrese. Čímž od své myšlenky apolitičnosti spíše upouští.

Nicméně z čistě teoretického hlediska není úplně všem dnům konec. Autoři totiž věří, že Ukrajina vyhraje, kdy dodávají, že se posléze pokusí najít způsob, jakým by zmíněný datadisk mohl sehrát roli v následném léčebném procesu pro všechny.

Takže se ho třeba někdy dočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama