Evropské úřady mají brzy zaslat Microsoftu připomínky k akvizici Activision Blizzardu
Novinka Evropské úřady mají brzy zaslat Microsoftu připomínky k akvizici Activision Blizzardu

Evropské úřady mají brzy zaslat Microsoftu připomínky k akvizici Activision Blizzardu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Jednání o dohodě ale stále probíhají.

Reklama

Microsoft by měl brzy obdržet od antimonopolních úřadů Evropské unie dokumenty ohledně chystaného nákupu Activision Blizzardu. Tvrdí to zdroje agentury Reuters. Evropská komise si stanovila čas pro vyjádření do 11. dubna, ale takzvané prohlášení o námitkách má Microsoftu dodat už v nejbližších týdnech.

Evropská komise má vyjádřit obavy z obchodu i přesto, že dříve nepřímo zpochybnila argumenty, které použila v žalobě na Microsoft americká Federální obchodní komise (FTC). Z evropské strany se ale nejspíš tak rázných kroků nedočkáme.

Microsoft je připraven předložit návrh nápravných opatření, evropské úřady trvají na zaslání námitek. S nejvyšší pravděpodobností jde zatím o formality, protože jednání mezi oběma stranami stále pokračují. Je tedy docela možné, že Evropská komise k obchodu později svolí.

Obavy vyjádřily i britské úřady, nejdále ale rozhodování o akvizici Activision Blizzardu dotáhla zmiňovaná FTC, která na Microsoft podala žalobu ke správnímu soudu. Před několika dny jsme se dozvěděli, že s FTC měly přímo komunikovat firmy Google a Nvidia. Obchod naopak stihly schválit úřady v Brazílii, Srbsku a Chile.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama