F1 22 Novinka F1 22 oficiálně oznámena

F1 22 oficiálně oznámena

Jan Urbančík

Jan Urbančík

15
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nový ročník přinese podporu VR, sprinty a zřejmě i českou lokalizaci.

Reklama

O nové hře ze světa Formule 1 se dosud mluvilo pouze v rámci spekulací a zpráv od insiderů, jmenovitě Toma Hendersona (jeho informace se nakonec prakticky do puntíku potvrdily). Ve středu jsme se však dozvěděli, že hned následující den se dočkáme oficiální oznámení hry F1 22, a tak se také stalo.

Jak už jste si asi všimli, jednou z nejviditelnějších změn je právě samotný název. Vývojáři vypustili číslo "20", zřejmě aby číslování sjednotili s ostatními závodními sériemi od EA, jako je FIFA, NHL a další.

Nový ročník se představil v krátkém teaseru, který nám toho moc neřekl, ale naštěstí jsme se hned dočkali také podrobností na oficiálních stránkách Electronic Arts.

Na začátek tedy klíčové informace pro všechny hráče. F1 22 míří na stejné platformy jako předchozí ročníky, jmenovitě PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S. Na trh dorazí už 1. července, přičemž majitelé Champions edice se budou moct pustit do hraní už 28. června.

Jak si někteří fanoušci všimli, na stránkách Steamu se zmiňuje také česká lokalizace. Ta zatím nebyla vývojáři ani vydavatelem potvrzena, ale vlastně by šlo o poměrně logický krok, neboť již zmíněná FIFA i NHL české titulky nabízí. Zvláštní však je, že kromě rozhraní se na Steamu uvádí také česká lokalizace po zvukové stránce. V tomto případě už jsem ke správnosti informace velmi skeptický a je poměrně pravděpodobné, že jde o chybu. Český dabing by byl opravdu velkým překvapením.

Novinek je každopádně méně, než bychom si možná přáli. Tou největší jsou samozřejmě samotné vozy, které si ve skutečné F1 prošly výraznou změnou, jež měla přispět k tomu, aby se jezdec mohl lépe držet za vozem před ním. Vzhled formulí a jízdní model se pochopitelně promítnou i do hry.

K dispozici by měly být všechny okruhy, na kterých se letos F1 jede. Jestli ale bude dostupná i trať v Sochi (letošní závod skutečné F1 byl v reakci na probíhající válku zrušen), to zatím jasné není. Každopádně se dočkáme zcela nového okruhu v Miami.

Změnou z části prošel závodní víkend. Nově si totiž budeme moct zajezdit také sprinty, které zažily svůj debut v loňské sezóně, ale herního zpracování jsme se tehdy nedočkali. V zásadě jde o zkrácený závod, do něhož se startuje podle kvalifikace, jeho výsledek následně určí startovní pozice pro hlavní závod.

Kromě toho se máme těšit také na nová nastavení, konkrétně volbu mezi "immersive" a "broadcast" režimem, který určuje, jak budou vypadat zaváděcí kola, jízda za Safety Carem či pit stopy. Bližší informace k tomu ale zatím nemáme.

Nováčci ocení systém adaptivní umělé inteligence, která má méně zkušeným hráčům zajistit, aby byli v každém závodě konkurenceschopní.

Velkou novinkou je přidání podpory pro virtuální realitu, o kterou hráči žádali už dlouho. V tiskové zprávě se však zmiňuje pouze kompatibilita s headsety Oculus Rift a HTC Vive. Jak je to s ostatními VR zařízeními, to momentálně nevíme.

Posledním větším přídavkem je F1 Life, což je jakýsi hub, v němž si můžeme pořídit oblečení, doplňky či supersporty. I tady si zřejmě na podrobnosti budeme muset počkat.

Jinak se můžeme těšit na poměrně tradiční porci obsahu, tedy režimy My Team, klasickou kariéru, online i lokální multiplayer. O příběhovém režimu nepadlo ani slovo a zřejmě bude letos chybět.

F1 22 si můžete předobjednat už nyní. Pokud tak učiníte do 16. května, dostanete navíc bonusy laděné do stylu Miami. Dražší Champions edice pak kromě již zmíněného dřívějšího přístupu nabídne F1 22 New Era, F1 Life Stater Pack, nové ikony pro režim My Team a 18 000 PitCoinů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama