Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered skutečností
Fahrenheit Novinka Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered skutečností

Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered skutečností

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

30

Remastered verze interaktivní filmové hry od Quantic Dream se stává skutečností. Vyjde pro PC, iOS a Android.

Reklama

Aktualizace: Oficiální stránka, která koncem minulého týdne lákala na novinku od francouzského studia Quantic Dream, konečně potvrdila, že jde skutečně o remastered edici interaktivní filmové hry Fahrenheit: Indigo Prophecy. Titul vyšel pro PC, Mac, Linux a iOS. Později bude i pro Android.

Vývoj mělo na starost Aspyr Media. Remaster stojí na všech platformách 9 euro. U PC verze stačí koupit jednu a dosnate i Mac a Linux. iOS verze je zvlášť a později vyjde i pro Android.

Mobilní verze z důvodu úspory místa bude obsahovat jen anglický dabing. Další jazykové verze dabingu se musí stáhnout zvlášť jako bezplatný update.

Hra se pochlubí vylepšenými vizuálními efekty, vylepšenou grafikou a podporou gamepadu.

HW nároky PC verze

Operační systém: Windows 7, Windows 8 Procesor: Intel Core i3 nebo AMD A10 o frekvenci 2,4 GHz Operační paměť: 4 GB RAM Místo na disku: 15 GB Grafická karta: Nvidia Geforce 8800, Ati Radeon HD 4450 nebo Intel HD 4400 s 512 MB

Původní zpráva

Před pár dny jste se v Jednohubkách mohli dočíst, že Quantic Dreams spustili promo webstránku, která dle nápisů hodně odkazuje na hru Fahrenheit. Mnoho fanoušků začalo spekulovat nad vydáním remasterované edice či dokonce celého balíku remasterovaných her. Nakonec to podle předčasného oznámení obchodu Amazon vypadá, že místo trilogie Fahrenheit/Heavy Rain/Beyond Two Souls pro PlayStation 4 se 29. ledna dočkáme jen remasterovaného Fahrenheita.

Fahrenheit vyšel v Americe v cenzurované podobě koncem roku 2005 pod názvem Indigo Prophecy. Do kin šel tehdy provokativní dokument Michaela Moora Fahrenheit 9/11 a vydavatel nechtěl, aby došlo k záměně hry a tohoto filmu.

Dalším překvapením, které prozradila nabídka v obchodě Amazon, je studio zodpovědné za remaster. Není to samotný Quantic Dreams, ale Aspyr Media, kteří se specializují na portování her pro platformy Mac a Linux. Možná jste si všimli, že Aspyr předloni naportovali Knights of the Old Republic na mobilní platformu iOS a loni před Vánocemi pak i na mobilní systém Android. Fahrenheit původně vyšel na PlayStation 2, první Xbox a na PC, kde nepodporuje širokoúhlé zobrazení ani gamepad z Xbox360, který vyšel až po vydání hry.

Pakliže máte Fahrenheit na GoGu a chcete si hru zahrát na svém širokoúhlém monitoru, pak si stáhněte tento FIX. Obsah staženého souboru rozbalte a tři soubory uvnitř překopírujte do složky se hrou (tam, kde je Fahrenheit.exe). Následně editujte soubor fahrenheit_res.ini a doplňte rozlišení vašeho monitoru. Pro rozlišení 1920x1200 bude obsah souboru vypadat takto:

[MAIN] X=1920 Y=1200

Fahrenheit je interaktivní film, který mnozí v době jeho vydání odmítali označit za hru. V roce 2005 byl považován za dost exotickou věc odkazující na divoká 90. léta plná opravdu špatných "her", kde jste se často jen dívali na film v maličkém okénku a měli jen malou kontrolu nad průběhem hry. V posledních letech ale tento styl hry se opět stává velmi oblíbeným a to díky adventurám z produkce studia Telltale. Jejich The Walking Dead či A Wolf Among Us jsou hratelností velice podobné hrám studia Quantic Dreams.

Obrázek a popis na Amazonu pak upřesňují, že hra vyjde na PC (Steam), Mac a Linux. Remasterovaná edice k 10. výročí obsahuje původní necenzurovanou verzi hry, vylepšené textury s možností se přepnout do původní verze stiskem jednoho tlačítka (jako to měli Halo Anniversary či Monkey Island Special Edition) a plnou podporu Microsoft Xbox360 gamepadu a kompatibilních.

Jelikož studio Aspyr se zaměřuje i na mobilní porty a díky úspěchu her od studia Telltale na tabletech se dá očekávat, že Fahrenheit zavítá i na iOS a Androidy.

A věděli jste, že se ve hře objevil samotný designér a režisér hry David Cage?

Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered skutečností
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama