Fallen Order 2 a nové Need for Speed ještě letos
Dragon Age 4 Novinka Fallen Order 2 a nové Need for Speed ještě letos

Fallen Order 2 a nové Need for Speed ještě letos

Jan Urbančík

Jan Urbančík

16
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

S Dragon Age 4 bychom ale počítat neměli.

Reklama

Uznávaný insider Tom Henderson přišel na Twitteru s několika krátkými zprávami o hrách, které chystá společnost Electronic Arts. Ačkoli musíme zdůraznit, že nejde o oficiální informace, Henderson za necelý rok dokázal, že má opravdu velmi dobré zdroje.

První hrou, kterou insider zmínil, je chystané Need for Speed od Criterion Games. Studio mělo závodní sérii na starosti do roku 2012, kdy vyšel díl s podtitulem Most Wanted. Poté převzal štafetu tým Ghost Games (dnes už EA Gothenburg), jehož posledním titulem bylo Need for Speed: Heat z roku 2019. O pár měsíců později bylo oznámeno, že vývoje dalšího dílu se ujme opět studio Criterion, jenže práce na něm se zpozdily. A jak uvádí insider, je to především z toho důvodu, že vývoj musel být zcela zastaven v létě 2021, kdy vývojáři z Criterionu pomáhali s Battlefieldem 2042. Podle Hendersonových zdrojů EA momentálně míří na vydání v září, nebo říjnu letošního roku.

Dalším očekávaným, byť oficiálně stále neoznámeným titulem je pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawn Entertainment. O hře nedávno mluvil novinář Jeff Grubb, podle kterého by mohla vyjít ještě letos (s možným odkladem na příští rok), přičemž oznámení má podle něj přijít ještě před E3. S tím souhlasí i Henderson, který tvrdí, že oznámení 4. května ("May the 4th") je velmi pravděpodobné. Titul by měl podle něj vyjít v posledním kvartálu letošního roku, tedy v období mezi říjnem a prosincem.

Třetí informace už pro vás nejspíš nebude žádným překvapením. Henderson říká, že podle jeho zdrojů je šance na vydání Dragon Age 4 v roce 2022 nulová. Hra byla oznámena už na The Game Awards 2018 a stále jsme neviděli žádný gameplay. Její vývoj se opravdu táhne, začal už v roce 2015, ale od té doby projekt prošel mnohými změnami i kompletním restartem. Studio BioWare se dlouhou dobu trápilo opravováním Anthemu, jehož podporu nakonec úplně ukončilo, a navíc v prosinci 2020 oznámilo, že zároveň pracuje i na nové hře ze série Mass Effect. V jeho kancelářích tedy vznikají dvě velké hry, ale obě jsou v nedohlednu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama