Fallout 4 budete moci projít od začátku do konce ve VR
Fallout 4 Novinka Fallout 4 budete moci projít od začátku do konce ve VR

Fallout 4 budete moci projít od začátku do konce ve VR

Michal Burian

Michal Burian

10

Ve virtuální realitě bude celé tohle post-apokalyptické dobrodružství. To je důvod, proč si vývoj žádá tolik času.

Reklama

Jsou společnosti, které virtuální realitě moc nevěří a raději své peníze investují do jiných projektů. Pak jsou tu další, které pro VR připravily pouze části svých velkých her, případně menší projekty, které nestojí tolik peněz. Bethesda na to jde úplně jinak, vedení se rozhodlo pro Fallout ve virtuální realitě. Jde o velký projekt, do kterého museli jistě investovat desítky milionu amerických dolarů.

O Fallout VR promluvil šéf Bethesda Softworks pro magazín Glixel. Todd Howard se pochlubil, že tohle post-apokalyptické dobrodružství bude možné projít od začátku do konce ve virtuální realitě. To je ostatně důvod, proč si vývoj žádá tolik času. Bethesda chce mít vše perfektní a přesně tak, jak si to vedení a tvůrci představují.

„Už dnes můžeme hrát hru od začátku do konce s VR. Celé to skvěle funguje, včetně rozhraní a dalších věcí jako je Pip-Boy interface a V.A.T.S. Vypadá to úžasně,“ prozradil Howard.

Největší problém představuje samotný pohyb. Ten v jiných hrách buď vůbec neexistuje, nebo je zpracován takovým způsobem, že se většině lidí po pár sekundách, v tom lepším případě minutách, udělá špatně. Mě nevolnosti způsoboval pohyb v Robinson: The Journey od Cryteku. V Bethesdě se proto snaží o volbu pohybu. Každý hráč si bude moci zvolit, jak se po světě bude pohybovat. Jednou z možností bude podle všeho teleportování, zatímco tou druhou hezky pěšky po svých. Důležité také pro vývojáře je, aby se hráč dostal úplně všude a mohl dělat přesně to, co v klasickém Falloutu 4. Howard nechce žádné omezení.

Na datum vydání si musíme ještě počkat. Fallout 4 VR byl oznámen loni v červnu na E3 v Los Angeles prostřednictvím krátké experimentální ukázky, kterou si vyzkoušeli novináři.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama