Fallout 4 VR uvidíme v červnu na E3 a vyjde ještě letos
Fallout 4 Novinka Fallout 4 VR uvidíme v červnu na E3 a vyjde ještě letos

Fallout 4 VR uvidíme v červnu na E3 a vyjde ještě letos

Michal Burian

Michal Burian

6

Velké překvapení, Fallout 4 ve virtuální realitě si budeme moci zahrát v letošním roce.

Reklama

Společnost Bethesda potvrdila, že očekávanou verzi Falloutu 4 pro virtuální realitu ukáže v červnu na E3 v Los Angeles. To není zas takové překvapení, tím bez pochyb je informace, že Fallout 4 VR vyjde v letošním roce.

„Fallout 4 VR je nejúžasnější věc, kterou jsem ve svém životě kdy viděl,“ nechal se slyšet Pete Hines v rozhovoru pro Hip Hop Gamer, kde pochválil virtuální realitu, a to i přesto, že ve VR moc nehraje, z důvodu, že se mu dělá nevolno.

Pete Hines tvrdí, že z Falloutu 4 ve virtuální realitě budeme všichni paf. Prý si nedokážeme ani představit, jaké to bude. No, uvidíme, zda to bude pravda. Fallout 4 VR vyjde v letošním roce na PC s podporou HTC Vive. Zůstává také záhadou, zda dorazí na PlayStation VR nebo Oculus Rift.

Závěrem rozhovoru se Hines věnoval samotnému zájmu o VR. Viceprezident Bethesdy si nemyslí, že by někdy virtuální realitu nahradila tradiční hraní. Spíše budou obě možnosti vzájemně existovat, VR bude nadále růst a každý si vybere, na čem svůj titul bude hrát.

Připomeňme, že Fallout 4 ve VR bude kompletní, ve virtuální realitě budete moci projít hru od začátku do konce. Největší problém pro vývojáře představuje samotný pohyb. Ten v jiných hrách buď vůbec neexistuje, nebo je zpracován takovým způsobem, že se většině lidí po pár sekundách, v tom lepším případě minutách, udělá špatně. Mě nevolnosti způsoboval pohyb v Robinson: The Journey od Cryteku. V Bethesdě se proto snaží o volbu pohybu. Každý hráč si bude moci zvolit, jak se po světě bude pohybovat. Jednou z možností bude podle všeho teleportování, zatímco tou druhou hezky pěšky po svých. Důležité také pro vývojáře je, aby se hráč dostal úplně všude a mohl dělat přesně to, co v klasickém Falloutu 4. Howard nechce žádné omezení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama