Fallout 76 bude podporovat modding, ale až po vydání
Fallout 76 Novinka Fallout 76 bude podporovat modding, ale až po vydání

Fallout 76 bude podporovat modding, ale až po vydání

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

K dispozici jsou i detaily o systému VATS nebo o absenci lidských NPC.

Reklama

Na nabité tiskové konferenci Bethesdy došlo k poměrně detailnímu přiblížení Falloutu 76, ale některé otázky zůstaly nezodpovězeny. Alespoň na některé z nich se tedy zaměřil Geoff Keighley ve svém streamovaném pořadu z E3, kam si pozval mimo jiné Todda Howarda z Bethesdy Game Studios.

Hry, které má na svědomí Bethesda Game Studios, jsou už řadu let synonymem bohatých možností moddingu. Protože je ale Fallout 76 primárně online hra, leckoho může napadnout, jestli se tvůrci z obav před cheatováním a dalšími riziky raději nevyhnou moddingu obloukem. Nakonec to tak ale nebude. Fallout 76 bude podporovat mody, ale až někdy po vydání. Zprvu bude prioritou tvůrců vybudování stabilní, funkční služby.

Jakmile bude oficiální podpora moddingu k dispozici, každý hráč si bude moci založit zcela vlastní, soukromou hru a tu modovat podle libosti. Nečekejte tedy, že vám mody výrazně pomohou při hraní online, osobně nicméně předpokládám, že šikovní moddeři najdou cesty k modování nového Falloutu ihned po vydání a na oficiální podporu nebude třeba čekat.

Samozřejmě nebudou chybět ani questy a úkolové linky. Je však třeba myslet na to, že vy a ostatní hráči budete mezi prvními, kteří osídlí prostředí zničené jadernou válkou. Proto se ve hře nesetkáte s lidskými NPC, tedy s postavami ovládanými umělou inteligencí. Na území poničené západní Virginie však budete moci narazit na roboty, terminály nebo holopásky a právě díky nim se lze pustit do plnění questů.

Ke změnám dojde i v rámci systému VATS. V předešlých dílech jste si díky němu mohli hru pozastavit a v klidu vybrat část těla nepřítele, kterou chcete zasáhnout. Tentokrát bude VATS probíhat v reálném čase, stále však může jít o pomůcku pro ty, kterým střílení moc nejde. Svou postavu můžete dokonce vylepšovat tak, aby byla při používání VATS systému lepší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama