Fallout 76 je prý online survival RPG
Fallout 76 Novinka Fallout 76 je prý online survival RPG

Fallout 76 je prý online survival RPG

Michal Burian

Michal Burian

18
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Nabídne příběh, questy, stavbu základny a mnoho dalšího.

Reklama

Včera společnost Bethesda minutu a půl dlouhým teaser trailerem oznámila projekt nesoucí název Fallout 76, který bude detailněji představen na E3 v Los Angeles během tiskové konference. Hráčům nezbylo nic jiného než se pustit do studování videa, zatímco novináři se obrátili na své zdroje. Renomovaný Kotaku zjistil spoustu zajímavostí.

Fallout 76 byl původně zamýšlen jako multiplayerová verze Falloutu 4, ale od té doby ušel značnou cestu. V zásadě půjde o online survival RPG s příběhem, questy, stavěním základny a důležitou roli budou hrát prvky pro přežití. Nejedná se tedy o nějaké velké MMO, místo toho spíše takové Rust nebo DayZ, právě z těchto her si měli vzít vývojáři inspiraci a přidat neustále se vyvíjející hratelnost.

Název Fallout 76 je založen na Vaultu 76, tedy krytu pro 500 lidí, který byl podle předchozích post-apokalyptických her této série otevřen 20 let po jaderné válce. Právě na tyto okamžiky krátce po katastrofě se zaměří tento titul. Dá tak fanouškům možnost vidět něco, co nepřinesl třetí ani čtvrtý díl. Ty se totiž soustředí na dobu dávno po otevření krytu, 200 a více let, a navíc nikdy přímo neukázaly legendární Vault 76. O něm se pouze mluví. Ve Fallout 76 tak dostaneme vůbec poprvé šanci podívat se na svět těsně po válce a zjistit, jak tou dobou pustina vypadala. Nejspíš budeme vůbec prvními přeživšími, kteří se podívají ven z krytu. Což zní zajímavě a lákavě, nemyslíte?

Vývoj Falloutu 76 má vést hlavní studio Bethesdy v Marylandu. Tento tým vytvořil The Elder Scrolls V: Skyrim a Fallout 4. Pomáhají mu tvůrci z Austinu, kteří stojí za neúspěšným BattleCry.

Fallout 76 nemá stanovené datum vydání, dorazit by měl na PC, PlayStation 4 a Xbox One (odhalily včera oficiální krabičky). Já bych si tipnul, že se tak stane ještě v letošním roce. Bethesda nemá moc ve zvyku oznamovat hry a poté o nich mlčet.

Fallout 76 předobjednáte na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama