Fallout 76 přežil vlastní apokalypsu a oslovil překvapivě velké množství hráčů
Fallout Novinka Fallout 76 přežil vlastní apokalypsu a oslovil překvapivě velké množství hráčů

Fallout 76 přežil vlastní apokalypsu a oslovil překvapivě velké množství hráčů

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dlouhodobá podpora hry se vyplatila.

Reklama

Fallout 76 ve své době patřil mezi nejočekávanější hry roku 2018. Známá postapokalyptická RPG série od Bethesdy měla být v tomto dílu vůbec poprvé postavena na online hraní. Koncept velkého multiplayerového RPG se ale nakonec zařadil mezi největší herní přešlapy poslední doby.

Kritizován byl nedostatek obsahu, v zásadě chybějící příběh a celkový design světa i herních mechanik. Aby toho nebylo málo, tak byl titul vydán v naprosto neakceptovatelném technickém stavu. Výsledkem byly recenze pod hranicí 50% a naštvaná komunita. O problémech hry po vydání vám více řekne naše recenze.

Bethesda po hlasité kritice slíbila nápravu. Fallout 76 se tak postupem let dočkal nespočtu různých oprav a velkého množství nového obsahu. Vývojáři přidali například příběhovou linku nebo NPC. V roce 2020 došlo k vydání velkého rozšíření s podtitulem Wasteland (recenze), které kromě zbraní a vlastního příběhu představovalo návrat k osvědčenému vyprávění pomocí dialogů.

Dlouhodobá podpora, která trvá dodnes, se podepsala i na zvyšujícím se uživatelském hodnocení. Například na Steamu hra aktuálně disponuje slušným hodnocením 76 %. Fallout 76 tak nakonec díky dlouhodobé podpoře a vylepšením nemalá část fanoušků série omilostnila.

Bethesda na svých oficiálních stránkách nově zveřejnila seznam různých statistik, mezi kterými vyčnívá celkový počet hráčů, který překročil hranici 13,5 milionu. Že by Fallout 76 mohl časem dosáhnout na takové číslo, věřil těsně po jeho vydání asi málokdo. Podpora hry navíc podle všeho rozhodně nekončí. Plnohodnotný nový díl je totiž stále hodně daleko.

Fallout 76 přežil vlastní apokalypsu a oslovil překvapivě velké množství hráčů
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama