Fallout 76 se brzy dočká většího úložiště předmětů nebo nových možností stavění
Fallout 76 Novinka Fallout 76 se brzy dočká většího úložiště předmětů nebo nových možností stavění

Fallout 76 se brzy dočká většího úložiště předmětů nebo nových možností stavění

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

V prosinci dorazí dva patche, které mimo jiné opraví některé výraznější problémy a chyby.

Reklama

Z Falloutu 76 se vlivem značného množství nedostatků a nespokojenosti mnoha fanoušků stala dost možná nejkontroverznější AAA hra letošního roku. Bethesda zkrátka schytává kritiku ze všech stran, a tak tvůrcům nezbývá než zatnout zuby a zlepšit, co se dá, samozřejmě prostřednictvím aktualizací. Už nyní se pracuje na dvojici patchů, jejichž obsah nově přiblížil první ze série článků. Ty mají pravidelně informovat o tom, na čem vývojáři pracují a jak se snaží průšvihy multiplayerového Falloutu alespoň částečně zažehnat (naše recenze).

4. prosince by měla dorazit aktualizace, která přinese často žádané zvětšení kapacity vašeho úložiště, a to z 400 položek na 600. Postupem času by navíc mělo dojít k výraznějšímu rozšíření. Navíc dojde k opravě chyby, jejímž vlivem se vaše postava zasekne v Power Armoru a jen velmi těžko se dostane ven. Hráči, kteří zemřou ve chvíli, kdy je překročena maximální kapacita inventáře postavy, pak dostanou možnost respawnu na nejbližším objeveném místě a ne jen před Vaultem 76.

Ke zlepšení dojde i v případě předmětů, které najdete u padlých bossů. Nově by mělo vždy jít o dva až tři předměty v závislosti na obtížnosti potvory, kterou zlikvidujete, a na úrovni. Pak tu máme jednu změnu, která opravdu stojí za to. Pokud je vaše postava zasažena Cryolocatorem, obdrží efekt Chilled, Frosted nebo Frozen. Ten negativně ovlivňuje rychlost pohybu a patch zajistí, že tento efekt nepotrvá 2 hodiny, ale 30 sekund. Bez legrace.

Na 11. prosince je naplánovaná další aktualizace. Díky ní se PC hráči konečně dočkají možnosti Push-To-Talk pro hlasový chat, podpory rozlišení 21:9 a nastavení FOV (horizontálního zorného pole). Na ty, kteří již dosáhli 50. úrovně, pak čeká možnost tzv. Respecu, tedy resetování již rozdělených bodů jednotlivých SPECIAL atributů, abyste je mohli rozdělit jinak. Po dosažení levelu 50 si půjde vybrat mezi novou perkovou kartou a přesunem SPECIAL bodu, který byl již dříve přiřazen k nějakému atributu.

Po druhém prosincovém patchi by se také již nemělo stát, že vám po připojení na server zmizí vámi postavená základna (C.A.M.P.) a uloží se jako blueprint v případě, že místo, na němž jste stavěli, již okupuje někdo jiný. Jedná se o poměrně častý problém, který bude opět vyřešen volbou. Když se připojíte na server, kde má již někdo základnu na stejném místě jako vy, můžete svému C.A.M.P.u najít nový domov. Pokud ale nechcete řešit jiná místa, budete přesunuti na server, kde je původní lokalita dostupná a kde na vás dříve umístěný C.A.M.P. bude čekat. Aktualizace navíc přidá novou funkci nazvanou Bulldozer. S její pomocí bude možné v oblasti pro stavění C.A.M.P.u odstraňovat malé stromy, kameny a další překážky.

Tvůrci uznávají, že Fallout 76 doprovází řada chyb a problémů, a tak se zavazují k lepší komunikaci s fanoušky, která v posledních dnech a týdnech dost vázla, a k častému vydávání oprav, prvků a implementování změn založených na zpětné vazbě hráčů. I nadále přitom platí, že v přípravě jsou také novinky typu dalších questů a eventů, otevírání Vaultů nebo PvP systém frakcí. Až čas ale ukáže, jestli má Bethesda šanci napravit si reputaci a zbavit Fallout 76 nálepky velmi špatně přijaté a v mnoha směrech rozbité a nedodělané hry. Rozhodně se bude muset dost snažit, aby si opět získala důvěru nespokojených hráčů a aby aktuálně oblíbený internetový sport „Kdo víc zkritizuje Fallout 76“ skončil.

Hru koupíte na Xzone.cz nebo GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama