Fallout 76 se letos dočká nových úkolů, módů, eventů a herních prvků
Fallout 76 Novinka Fallout 76 se letos dočká nových úkolů, módů, eventů a herních prvků

Fallout 76 se letos dočká nových úkolů, módů, eventů a herních prvků

Martin Cvrček

Martin Cvrček

22
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Herní prvky zahrnují třeba destilaci alkoholu, prodejní automaty hráčů nebo fotoaparát.

Reklama

Tvůrci Falloutu 76 konečně přiblížili, jaký nás v letošním roce čeká nový obsah, který bude k dispozici zcela zdarma každému majiteli hry. Na jaře, konkrétně 12. března, startuje série aktualizací souhrnně zvaná Wild Appalachia, točící se kolem mýtické nestvůry, ztracené generace průzkumníků a chlastu. Obecně vzato má jít o sérii postupně zveřejňovaných úkolů, herních úrvků, událostí či systémů výroby. Ta nabídne třeba sérii úkolů nazvanou Shear Terror!, slibující odhalení záhad Appalachie a šanci oddělit skutečná monstra od pouhých mýtů. Další úkolová linka nese název Ever Upwards a vydáte se v ní hluboko do lesů za příběhem o legendárních průzkumnících. Odměnou za splnění je třeba upravitelný batoh, který bude mít nejspíš vliv na váš inventář.

Na jaře se navíc na mapě Appalachie objeví záhadný obchodník Purveyor, u něhož lze rozložit nebo vyměnit nechtěné legendární předměty za zcela novou legendární výbavu. S pomocí předmětů ve vašem úložišti bude rovněž možné zkrášlit váš C.AM.P. a na fotografy čeká funkční fotoaparát, s nímž lze zvěčnit nejrůznější okamžiky z hraní. A jak už bylo dříve avizováno, hráči dostanou možnost prodávat předměty. Stačí postavit prodejní automaty, označit předměty, za něž chcete zátky, a čekat, až si je někdo koupí.

Zmínka o chlastu se pak vztahuje k prvku v podobě vaření a destilace alkoholu. I kolem této novinky se točí úkol, během jehož absolvování odhalíte tajemství zakázaného nápoje Nukashine, přičemž za pomoci systémů vaření a destilace, potažmo příslušných receptů, si můžete se spoluhráči trochu vyhodit z kopýtka. A kdyby vám to nestačilo, nebude problém pustit se do sezónní, časově omezené akce (eventu) Fasnacht Parade, během níž dostanete možnost získat unikátní odměny v podobě svátečních masek. Wild Appalachia uvede rovněž dříve oznámený režim Survival, který hodlá nabídnout nebezpečnější PvP zážitek s menším množstvím omezení, lepšími odměnami, novými výzvami i s veškerým stávajícím obsahem Adventure Modu, tedy aktuální podoby hry.

V létě bude následovat Nuclear Winter, další série výrazných aktualizací Falloutu 76. Ta přinese zejména mód Nuclear Winter, který slibuje kompletní změnu pravidel pustiny. V létě se navíc otevřou Vaulty 96 a 94, které budou lákat na Vault Raidy pro skupiny nejzkušenějších hráčů. A když už je řeč o zkušených hráčích, jakmile dosáhnete úrovně 50, díky chystané funkci Legendary Players si budete moci zresetovat postavu a začít znovu s novými, silnějšími schopnostmi.

Na podzim obsahovou podporu na rok 2019 uzavře rozšíření Wastelanders, které nabídne největší a nejambicióznější aktualizaci Falloutu 76. Těšit se můžete na novou hlavní úkolovou linii, stejně jako na další frakce, události, prvky a další překvapení. To všechno opředené příběhem, jenž má nabídnout opravdové volby a jejich následky. Bude tohle všechno stačit k tomu, aby se Fallout 76 zbavil nálepky katastrofy a jednoho z nejvíce kritizovaných AAA titulů poslední doby? To nejspíš ukáže až čas.

Je však třeba podotknout, že se tvůrci ani slůvkem nezmiňují o oficiální podpoře moddingu a zakládání vlastních serverů, jež bude možné modovat podle libosti. Podle dřívějších informací jsme se jednoho z potenciálně záchranných kruhů Falloutu 76 měli dočkat nejdříve na konci letošního roku, nejspíš v listopadu, tak snad se v tomto ohledu nic nezmění. Oficiálně ale v tomto směru nevíme nic nového.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama