Fallout 76 se v dalších týdnech dočká prvního dungeonu nebo fotoaparátu
Fallout 76 Novinka Fallout 76 se v dalších týdnech dočká prvního dungeonu nebo fotoaparátu

Fallout 76 se v dalších týdnech dočká prvního dungeonu nebo fotoaparátu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Dojde i na jednorázové sady na opravu předmětů, které lze pořídit skrz mikrotransakce. Ne, to není vtip.

Reklama

Fallout 76 je možná považován za jeden z největších průšvihů minulého roku, ale to tvůrcům z Bethesdy Game Studios zjevně nebrání v neustálé bezplatné podpoře. Už 9. dubna dojde na nový patch, který přinese zejména novou úkolovou linii, Lying Lowe. Ta slibuje množství záhad, trochu detektivní práce či hádanek a šanci odhalit pravdu spojenou s legendárním monstrem Sheepsquatch. Stejně jako nedávno přidaný úkol spojený s vařením a destilací alkoholu lze Lying Lowe odstartovat přečtením plakátu na veřejných místech, alternativně budete moci po omezenou dobu získat v Atomic Shopu zdarma vlastní plakát, který můžete umístit v C.A.M.P.u.

Osmý patch přinese rovněž možnost pojmenovat si podle sebe předměty v inventáři, posílení automatických střílen nebo centralizaci robotických obchodníků s předměty všech frakcí (s výjimkou Enklávy) v lokalitě Whitespring Resort. Tvůrci však začínají už nyní vyhlížet další bezplatné rozšiřování hry. To se nese třeba ve znamení vůbec prvního dungeonu s názvem The Burrows, jenž bude k dispozici od 16. dubna. Skupiny hráčů se tentokrát budou muset vydat do temných prostor pod Harper’s Ferry, kam dříve poslalo své síly Bratrstvo oceli.

16. dubna dojde rovněž na přidání fotoaparátu s označením SnapMatic!. Foťákem se můžete vybavit podobně jako zbraní, jen s ním nebude střílet, ale pořizovat fotografie libovolných scenérií před vašimi zraky. SnapMatic! doplní vlastní quest, sada výzev či možnost vylepšování s pomocí čoček. Výraznou novinkou, jež dorazí v následujících týdnech, mají být také opravné sady (Repair Kits), které vám umožní opravovat vaši výbavu za pochodu. Opravné sady budou k dispozici zejména v základní, jednorázové verzi, jejímž použitím obnovíte stav předmětu ve vašem inventáři na 100 %, a to kdykoliv a bez nutnosti spotřeby výrobních surovin.

Kromě základní verze hra nabídne také vylepšenou, jež funguje prakticky stejně s tím rozdílem, že obnoví stav předmětu na 150 %. S opravnými sadami však souvisí dost zvláštní a snad i kontroverzní způsob jejich získávání. Základní verzi Repair Kitu totiž pořídíte pouze v Atomic Shopu za měnu Atoms, kterou získáváte plněním výzev nebo výměnou za reálné peníze. Definitivně jsme se tak dostali do fáze, v níž lze ve Falloutu 76 pořídit za reálné peníze i něco, co má vliv na hratelnost, a to jde ještě o položku na jedno použití.

Nutno podotknout, že vylepšenou verzi opravné sady bude možné získat výhradně zdarma jako odměnu za různé činnosti, například likvidaci Scorchbeast Queen. Tvůrci se přitom ohání tím, že za implementaci Repair Kitů mohou prosby komunity, která si je přála (hádám ale, že takový způsob jejich získávání si asi moc nepřála), přičemž budou dále upravovány na základě zpětné vazby hráčů. Do budoucna mohou být podobným způsobem zohledněny další časté požadavky, třeba na přidání ledniček, konvertorů jídla a munice nebo uskladnění smetí bez nutnosti vrátit se do C.A.M.P.u. Za zmínku stojí ještě dříve avizovaná možnost hráčů umístit ve hře vlastní stánky, jejichž prostřednictvím lze prodávat předměty. Obchodování hráčů bylo nakonec odloženo na květen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama