Fallout 76 v betě si zahrají nejprve majitelé Xboxu One
Fallout 76 Novinka Fallout 76 v betě si zahrají nejprve majitelé Xboxu One

Fallout 76 v betě si zahrají nejprve majitelé Xboxu One

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Poté se dostane na PlayStation 4 a PC. Beta pro PC bude navíc přístupná přes klient Bethesda.net.

Reklama

Díky rozsáhlé prezentaci Falloutu 76 na tiskové konferenci Bethesdy na E3 víme, že se jako mnoho dalších online her dočká bety. V tomto případě přitom slovo BETA znamená Break-It Early Test Application. V tuto chvíli stále není jasné, kdy testování odstartuje, ale díky aktualizovanému přehledu otázek a odpovědí máme alespoň k dispozici několik informací o dostupnosti.

Beta Falloutu 76 neodstartuje na všech platformách ve stejný čas. Jako první se dočká Xbox One, a tak bude PC a PS4 následovat později. Je otázka, proč tomu tak je, s největší pravděpodobností si však Microsoft zařídil (čtěte zaplatil) časovou exkluzivitu bety jako součást marketingových práv na hru, což znamená, že Fallout 76 je propagován primárně v souvislosti s Xboxem One. Podobná situace panovala již za časů Falloutu 4.

Jestliže chcete online odnož série Fallout testovat na PC, připravte se na nutnost využít účet a klient Bethesda.net. Právě na něm bude beta k dostání. V tomto případě se pro změnu nabízí otázka, jestli vůbec bude finální verze na Steamu, ale dosud každá hra od Bethesdy na Steam zamířila. I free-to-play hry Fallout Shelter a The Elder Scrolls: Legends, které byly zprvu ke stažení jen přes Bethesda.net, se časem na Steamu objevily. V ekosystému klienta Bethesdy by koneckonců okamžitě zapadly. V případě Quake Champions pak byla beta ke stažení pouze přes Bethesda.net, ale placená Early Access verze už je i na Steamu.

Stále platí, že jestli se chcete dostat do bety Falloutu 76, musíte si hru předobjednat u příslušných prodejců. V takovém případě je přístup do bety součástí všech tří edic. Ta základní zahrnuje hru a betu. Následuje o něco dražší Tricentennial Edition, která nabízí i výběr bonusových in-game předmětů. Konkrétně jde o předměty na vizuální úpravu Power Armoru T-51, T-45, T-60 a X-01 a zbraní 10MM Pistol, Hatchet a Laser Rifle, dále o masku Spectacularly Handsome Vault Boye, oblek Patriotic Uncle Sam, salutovací taneček Celebratory Vault Boy, workshopové plakáty First-Class Tricentennial a Tricentennial Commemorative Photo Frame, tedy rámeček určený pro fotografický režim hry.

Třetí a nejdražší edicí je sběratelka Power Armor Edition, která kromě všeho výše zmíněného obsahuje ještě helmu Power Armoru T-51, kterou můžete nosit, cestovní tašku, mapu herního světa, jež svítí ve tmě, 24 sběratelských figurek a steelbook.

Těšíte se na to, až mezi prvními opustíte legendární Vault 76 a podíváte se na svět krátce po výbuchu atomovky? Napište nám do komentářů a nezapomeňte, že ve hře dokonce budete moci odpálit další atomovku a zasáhnout vybrané území. Na něm zabijete všechny přeživší a zároveň vytvoříte novou, náročnější zónu se vzácnými materiály. Něco takového však představuje aktivitu pro pokročilejší a zkušenější hráče a skupiny, nečekejte tedy, že budete moci vyhrožovat s kódy na odpálení atomovky po několika minutách hraní.

Fallout 76 předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama