Fallout Shelter dorazil na PC
Fallout Shelter Novinka Fallout Shelter dorazil na PC

Fallout Shelter dorazil na PC

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14

Spolu s PC verzí se free-to-play mobilní hříčka ze světa Falloutu dočkala aktualizace, díky níž můžete s obyvateli vašeho Vaultu plnit questy.

Reklama

Bethesda na letošní E3 oznámila, že si populární a povedená mobilní hra Fallout Shelter v červenci najde cestu na PC. A tak se také stalo. A dokonce o den dřív, než všichni čekali. Od včerejšího večera je tak PC verze Fallout Shelteru ke stažení prostřednictvím Bethesda.net launcheru (instalační soubor stáhnete zde).

Přes tento launcher jste si dosud mohli stáhnout jen modovací nástroje Falloutu 4, přičemž jeho funkce se dost podobá všem možným klientům typu Battle.netu, Uplay, GOG Galaxy nebo Epic Games Launcheru. Přes něj si stáhnete třeba nový Unreal Tournament nebo nástroje enginu Unreal 4.

Dá se očekávat, že Fallout Shelter, který stále využívá free-to-play model, bude první pořádnou snahou o zpopularizování klienta od Bethesdy, takže raději nepočítejte s tím, že by se hra časem objevila i na Steamu.

Spolu s PC verzí došlo na vydání patche 1.6, takže nyní můžete na počítačích i mobilních zařízeních posílat obyvatele svého Vaultu na klasické questy do lokací mimo vámi postavený kryt. Součástí dosud největší aktualizace je také nový tahový soubojový systém a noví nepřátelé v čele s ghúly, radscorpiony a různými bossy.

Zatím bohužel není k dispozici oficiální možnost importu vašeho Vaultu z mobilní verze do PC verze. Minimálně v rámci Androidu je však možné vzít z adresáře Android\data\com.bethsoft.falloutshelter\files soubory Vault1.sav a Vault1.sav.bkp, vložit je do složky hry v Dokumentech (My Games\Fallout Shelter) a tím s vaším Vaultem dál operovat na PC. Dejte však pozor, abyste z mobilního zařízení dostali oba soubory a aby se oba shodovaly v čase vytvoření či úpravy. Jinak PC verze uloženou pozici nerozpozná. Opačným přesunem souborů můžete váš save přesunout i z PC do mobilu.

Nezbývá než doufat, že Bethesdu co nejdřív napadne implementovat oficiální a snažší možnost importu, ideálně se sdílením postupu na obou platformách. Leckdo určitě uvítá možnost pokračovat v hraní na PC, zvlášť když na starších mobilních telefonech, které před rokem Shelter bez potíží spustily, nemusí být hra po všech těch aktualizacích a po mnoha postavených místnostech zrovna plynulá a stabilní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama