Fallout Shelter – The Board Game
Fallout Shelter Novinka Fallout Shelter – The Board Game

Fallout Shelter – The Board Game

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy pkgsrc Desková hra

Úspěšná hříčka vyjde také jako deskovka. A rovnou i v češtině!

Reklama

Fallout Shelter z roku 2015 je původní bezplatná menší mobilní hra o stavbě a udržování kolonie v jednom z vaultů, tedy podzemních krytů v post-apokalyptickém světě Falloutu. Jedná se o velmi úspěšný titul a poslední z pozitivně hodnocených falloutů, který si jen na mobilní platformy stáhlo více než 20 milionů uživatelů.

Na druhou stranu je třeba říci, že se Bethesdě bohatě zaplatil, protože je samozřejmě plný mikrotransakcí. Po mobilech se Fallout Shelter dostal i na PC a na všechny domácí konzole, takže nastal čas přesunout se z displejů, monitorů a obrazovek také na domácí stoly.

Fallout Shelter – The Board Game

 

Fallout Shelter – The Board Game je karetní hra o přežití v post-nukleární současnosti světa Fallout pro 2-4 hráče od amerického vydavatele Fantasy Flight Games. V deskovce budete dělat to samé co v její mobilní předloze, tedy jako dočasná hlava jednoho z pater vaultu řídit jeho chod, starat se o práci jeho obyvatel, pečlivě spravovat zdroje a vůbec všechny a všechno udržovat v bezpečí.

Na začátku partie startujete s pouhými dvěma pracovníky, přičemž se vaše populace může rozrůst až o dalších pět kolonistů. Jednotlivé prostory vaultu reprezentují karty, na něž vaše ovečky posíláte. Pracovníky potřebuje např. zahrada, elektrárna či čistička vody, za což recipročně obdržíte zdroje: jídlo, energii a vodu. Hra končí, jakmile se jednomu z hráčů podaří postavit poslední šestou místnost v jeho úkrytu.

 

Fallout Shelter – The Board Game

 

Fallout Shelter – The Board Game by měla vyjít v prvním čtvrtletí příštího roku a dobrou zprávou je, že se s prvním vydáním rovnou sveze i česká edice od Blackfiru, kteří již v češtině vydali solidní deskovku Fallout na základě třetího a čtvrtého dílu videoherního falloutu.

 

Fallout Shelter – The Board Game

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama