Far Cry 3 – Obecné otázky a odpovědi
Speciály Far Cry 3 Článek Far Cry 3 – Obecné otázky a odpovědi

Far Cry 3 – Obecné otázky a odpovědi

Michal Burian

Michal Burian

18

Chcete se dozvědět zajímavosti o připravované akci Far Cry 3? Pak vám pomohou obecné otázky a odpovědi. Dozvíte se, kde se třetí díl odehrává, příběh hry a další informace.

Reklama

1. O čem je série her Far Cry?

Hry série Far Cry se vždy odehrávaly v prostředí odříznutém od civilizace na vzdáleném místě na okraji světa. Far Cry vždy přinášel interaktivní zážitek, ve kterém jste si mohli vybrat svůj způsob hry a způsob konfrontace s nepřáteli. Mohli jste se přiblížit k místu útoku, opatrně zničit klíčová místa odstřelovací puškou, nebo jste mohli naběhnout s nastartovaným samopalem a otázky pokládat až později. Všechny tyto přístupy jsou svým způsobem zábavné a žádný z nich není předem odsuzován. Ve hře jde o průzkum, experimentování a pohlcení světem, do kterého byste se jinak nedostali.

2. Proč připravujete další hru ze světa FC?

Dnešní střílečky jsou čím dál lineárnější a čím dál více zaměřené na vojenství (jste voják, řídíte se cizími rozkazy). Spousta hráčů touží po širších možnostech. Chtějí se rozhodovat, co budou dělat, kdy to budou dělat a jak to budou dělat. Přinášíme proto hlubší příběh, vytváříme svět žijící vlastním životem, ve kterém si hráči mohou sami hledat své příležitosti (tedy ti, kteří chtějí). Far Cry 3 proto vkládá do rukou hráčů větší vliv na příběh i akci.

3. Jak spolu souvisí FC3 a předchozí díly?

Far Cry 3 přináší něco zcela nového a nečekaného, přičemž staví na základech dokonalosti značky Far Cry. Ať už jste fanoušky série Far Cry, nebo se s touto značkou setkáváte vůbec poprvé, budete pohlceni drsným příběhem a epickým dobrodružstvím. Pro to, abyste si užili Far Cry 3, nic vědět nemusíte.

4. Čím se FC liší od ostatních her žánru?

Far Cry 3 vám umožní prozkoumat plně funkční herní svět, kde můžete s nepřáteli bojovat za vámi určených podmínek. Ostrov s širokou škálou postav a lokací k průzkumu vás donutí improvizovat a vymyslet řešení, jak přežít. Nabídne vám zcela unikátní zážitek ve velmi unikátním prostředí. Lidé, se kterými se setkáte, akce, které budete podnikat, a rozhodnutí, která budete přijímat, nenajdete nikde jinde než právě ve Far Cry 3.

5. Co si máme představit pod pojmem dobrodružná hra z pohledu vlastních očí?

Dobrodružná hra z pohledu vlastních očí má vyzdvihnout fakt, že se nejedná o pouhou střílečku. Far Cry 3 přináší daleko více. Příběh není ve Far Cry 3 vyprávěn prvoplánově, ale bude se vynořovat spolu s tím, jak budete jednat s postavami na ostrově a nacházet jednotlivá důležitá místa. Vše bude záviset na rozhodnutích, která v daných okamžicích přijmete. Přestože při plnění svých úkolů rozhodně budete muset mačkat spoušť, čeká na vás široká škála jiných aktivit, do kterých se na ostrově můžete pustit. Co byste dělali, kdybyste se v takové situaci ocitli ve skutečnosti?

6. Kde se hra odehrává?

Far Cry 3 se odehrává na okraji světa na tropickém ostrově kdesi na pomezí Indického a Tichého oceánu. Ostrov byl v průběhu let obydlen mnoha skupinami, ale žádná z nich svou nadvládu nevyhlásila oficiálně. Ostrov by se dal popsat jako nádherný, brutální a záhadný. Jedná se o místo, kde drogy, pirátství a zneužívání lidí prochází zločincům naprosto bez povšimnutí.

7. Proč je zpátky rajský ostrov?

Nejedná se o ostrov ze hry Far Cry 1. Rajský ostrov jsme zvolili proto, že si na něm můžeme hrát s paradoxem koexistence krásy a násilí při zachování celistvosti značky. Z vizuálního hlediska jsou slunné písečné pláže, sopečné vrcholy a hluboké vlahé džungle v kontrastu s hrůzami konfliktů, které se zde odehrávají. Prostředí je také nástrojem k přežití, neboť vám umožňuje improvizovat při útocích na nepřátele a při odlákávání jejich pozornosti. Hratelnost využívá celou škálu možností, které dávají smysl pouze v tomto jediném prostředí.

8. Kdo tvoří tým na E3? Něco o nich a předchozí hry.

Dan Hay, producent, má značné zkušenosti s filmovým a videoherním průmyslem. Spolupracoval na animacích, grafickém řízení a produkci takových projektů, jako jsou například Fear 3, Marvel Ultimate Alliance, Quake 4, 007 Nightfire a několik dalších.

Jason VandenBerghe je zodpovědný za příběh Far Cry 3. Hry navrhuje a produkuje už asi šestnáct let. Zaměstnán byl u všech možných společností, ale u Ubisoftu se mu líbí nejvíce. Mezi jeho poslední projekty patří mimo jiné Red Steel 2, kde dělal kreativního ředitele, a Ghost Recon Future Soldier, který je ještě ve vývoji.

Jamie Keen je hlavním designerem hry Far Cry 3. Ve videoherním průmyslu je už asi 10 let, přičemž pracoval pro EA a DICE, kde se podílel na sérii série Battlefield (byl producentem BF Bad Company).

9. Postřehy vývojářů ohledně FC2 a chyb, kterých by bylo dobré se v FC3 vyvarovat

Jestli vám mohu něco slíbit, tentokrát nebude hlavní hrdina trpět hroznou nemocí a nebude muset pravidelně užívat léky. Sice můžeme vtipkovat o pár věcech, které zrovna nevyšly podle plánu, ale přesto máme pocit, že se Far Cry 2 podařilo žánr v několika ohledech posunout. Od začátku prací na Far Cry 3 jsme se snažili soustředit na vyslyšení připomínek našich fanoušků a kritiků. Dozvěděli jsme se, že není dobré hráče za průzkum odměňovat pouze cílovou lokací, ale zábavné a naplňující musí být již samotné putování. Ve Far Cry 3 se nebudeme soustředit na dosažení co největší plochy herního světa (třeba v kilometrech čtverečních), ale na vyplnění prostoru širokou škálou činností, které je na daném místě možné provést (a samozřejmě na to, aby byly tyto činnosti zábavné). Je to jen malý příklad, ale opravdu jsme se snažili z Far Cry 2 vzít to nejlepší a povznést to na novou úroveň.

10. Příběh hry a představení hlavních postav?

Jason je samotář, který je v pasti na tajemném ostrově odříznutém od civilizace. Jeho člun se potopil, přítelkyně zmizela a ostrov se hemží moderními piráty, drogovými dealery a překupníky se zbraněmi. Má u sebe fotoaparát, který používá k zachycení šíleností ve svém okolí. Brzy ale přijde na to, že pokud chce přežít, nebude mít jinou možnost, než také začít zabíjet.

11. Kdo je ten šílený chlápek, co mluví o šílenství?

Vaas je specifickým druhem šílence, jedním z mnoha, na které Jason na ostrově narazí. Vaas své oběti podrobuje vlastnímu druhu šíleného drogového mučení. Jeho šílenou prohnilost od něj chytili všichni jeho přisluhovači, mezi které patří drsňáci, pobudové a překupníci s drogami, kteří na vás nezanechají jen fyzické jizvy. Jestli přežijete, můžete hovořit o štěstí.

Zdroj: Playman.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama