Far Cry 4 střílí po civilistech v Himalájích
Far Cry 4 Novinka Far Cry 4 střílí po civilistech v Himalájích

Far Cry 4 střílí po civilistech v Himalájích

Daniel Mazura

Daniel Mazura

44

Nový záporák představen v první gameplay ukázce <strong>+ další gameplay kooperací.</strong>

Reklama

Spekulace se potvrdily a my jsme nepřišli zkrátka, ani co se Far Cry 4 týče. Na různé informace teď Ubisoft navázal ve své konferenci na E3 a ukázal vůbec poprvé hru v pohybu.

Nejednalo se však o klasický gameplay, ale o prostou ukázku úvodu hry, kdy se hlavní protagonista setká s antagonistou. In-game záběry jsou i přesto působivé, neboť ukazují i něco z nového, neotřelého prostředí Himalájí.

Kdo si myslel, že ve ztělesněném zlu už se Ubisoft nepřekoná, toho čeká možná milé, možná nemilé překvapení. Po šíleném Vaasovi se Ubisoft vytasil s ještě praštěnějším týpkem, jehož účes jakoby z oka vypadl šílené asijské popstar.

Úvodní sekvence hry navíc potvrzuje, že by měl být hlavní hrdina nějak spřízněn se záporákem, který hráče evidentně poznává a přímo upozorňuje na nastávající spolupráci.

Více o atmosféře se dozvíte ze zmiňované ukázky. Já jen doplním, že Far Cry 4 vyjde letos 18. listopadu na PC, PS4, Xbox One , X360 a PS3.

Gameplay z kooperace

Sony překvapila a na své konferenci se vytasila s další ukázkou z Far Cry 4, tentokrát zaměřenou na kooperaci. Zajímavé je, že na PSN dostanete možnost pozvat do hry kamaráda, který přitom nemusí vlastnit Far Cry 4. Ano, čtete dobře a já jsem ještě celkem při smyslel (Miky), na PlayStationu budete moci do co-opu Far Cry 4 pozvat jiného hráče, který nevlastní hru!

Úvod hry doplnila i gameplay prezentace na konferenci Sony, která konečně ukázala, jak moc se bude či nebude lišit Far Cry 4 od předešlého dílu.

Zřejmě nejmarkantnější změnou nového dílu bude, podle toho, co jsme zatím mohli vidět, asi zasazení do Himalájí, které vypadají opravdu jako originální plácek pro akční hru.

Pohyb po prostředí bude díky jeho vertikalitě otázkou nejrůznějšího poletování. K vidění byl tak oblek, s jehož pomocí si zaplachtíme nebo vznášedlo, v němž přistál na scénu druhý hráč. Jeho přítomnost stvrdila definitivní trend letošní E3 – skoro vše si zahrajete s přáteli.

Ve videu se ale objevila další řádka zajímavých věcí. Pomocí lana hrdina kupříkladu překonával hlubokou propast a šplhal po strmých skaliskách. V přestřelce byl potom atraktivní moment, kdy hráč umístil výbušninu na sud, který skopnutím přemístil mezi nepřátele.

Doporučujeme samozřejmě zhlédnout celé video.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama