Far Cry 4 také nepoběží při 60fps
Far Cry 4 Novinka Far Cry 4 také nepoběží při 60fps

Far Cry 4 také nepoběží při 60fps

Michal Burian

Michal Burian

142

Ubisoft cílí na 30fps a rozlišení 1080p. Proč? <strong>Aktualizováno o další informace</strong>.

Reklama

Aktualizace: PR oddělení Ubisoftu přispěchalo na oficiálním Twitteru Far Cry 4 se zprávou, že o finálním rozlišení ještě není rozhodnuto. Vývojáři cílí na 1080p na všech platformách, včetně PC.

Původní zpráva

V poslední době se hodně diskutuje o frekvenci snímků za sekundu a o rozlišení u jednotlivých her, zejména pak v souvislosti s Ubisoftem. Zaměstnanec vydavatelské společnosti prohlásil, že 60fps je dobré pro střílečky, avšak akčním adventurám s důrazem na filmové zpracování a vyprávění mnohem více sedí 30fps. Čekalo se tak, jak dopadne připravované Far Cry 4, které se řadí do žánru first-person stříleček.

Ani Far Cry 4 na nové generaci konzolí PlayStation a Xbox nepoběží při 60 snímků za sekundu. Místo toho se u PS4 verze máme dočkat 30fps a rozlišení 1080p (zatím nepotvrzeno), ohledně Xbox One raději vývojáři ani nemluví. Každopádně můžeme očekávat, že 30fps zůstane i u Xbox One verze, otazník visí nad rozlišením, to by se mohlo změnit na 900p.

,,Brzy oznámíme detaily o specifikacích PC a konzolových verzí," prozradil kreativní ředitel Alex Hutchinson na Twitteru a dodal, že Xbox One verze vypadá skvěle. ,,Je identická s PS4, nevidím žádný rozdíl."

Jak to nakonec dopadne, to bychom se měli dozvědět již brzy. Informace o PS4 verzi ale naznačují, že Ubisoft si připraví stejné prohlášení jako nedávno u Assassin’s Creed: Unity - kvůli umělé inteligenci a počtu NPC postav současně na obrazovce se rozhodli, že Unity poběží v rozlišení 900p a 30fps na PS4 a Xbox One. To ostatně potvrdil i sám Hutchinson: ,,U Far Cry 4 bychom museli zjednodušit grafiku a mít méně postav a objektů na obrazovce."

Každopádně PS4 a Xbox One verze Far Cry 4 mají být mnohem hezčí než ty pro PS3 a X360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama