Fear Effect se možná vrátí zpět, musíte mu ale pomoci
Fear Effect Sedna Novinka Fear Effect se možná vrátí zpět, musíte mu ale pomoci

Fear Effect se možná vrátí zpět, musíte mu ale pomoci

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4

<strong>Aktualizace</strong>: Na Kickstarteru se rozběhla kampaň.

Reklama

Aktualizace: Na Kickstarteru byla spuštěna kampaň. Sushee mají v plánu vybrat 100 tisíc euro, aby mohli dokončit novou adventuru Fear Effect. Zatím se jim podařilo od hráčů vybrat přes 22 tisíc euro.

Původní zpráva

Pamatujete si na klasiku z PSOne, sérii Fear Effect? Pokud ano, měli byste chuť si ji znovu zahrát? Pokud vše dopadne dobře, budete si ji moci příští rok zahrát na PC. Na Kickstarteru byla odstartována kampaň na podporu vytvoření hry Fear Effect Sedna od Sushee, nezávislých tvůrců, jejichž tvorba je podporována Square Enixem.

Podle Eurogameru přivede hra zpět všechny populární postavy série, jako je Hana, Rain, Glas a Decke. Čeká je nová mise, která je svou hratelností silně inspirovaná titulem Shadowrun Returns.

„Fear Effect byl v 90. letech a v roce 2000 trojáčkovým titulem a náš Fear Effect je nezávislá hra," uvedl zakladatel studia Sushee Benjamin Anseaume v rozhovoru pro Eurogamer. „Takže hráči musí očekávat velké změny, a to jak z hlediska hratelnosti, tak z oblasti vizuálních efektů. Jsme malý tým 10 lidí. Nejsme Kronos. Jsme nezávislý tým. Chceme vytvořit něco, co bude respektovat původní sérii, ale nebude to Fear Effect 3. Bude to nový Fear Effect s novou hratelností."

Většina akce bude probíhat venku a viděna bude v izometrickém pohledu. Hráči budou moci ovládat až pět postav: Hanu, Rain Qin, Royce Glase a Jacoba "Deke" DeCourta. Poněkud bizarně ale působí příběh, který bude skutečně pokračovat čtyři roky po nevydaném Fear Effectu 3. V něm se měla Hana vrátit z pekla a měla být svými pány z Triady propuštěna. Nyní Sedna Hana pracuje jako žoldák. Do nové hry se ale nepřenese sexualita postav, jak byla vylíčena ve Fear Effectu 2. Jde zejména o vztah Hany a Rain.

Kampaň na Kickstarteru startuje 12. dubna a tvůrci požadují 100 000 euro. V roce 2017 by pak mohla vyjít PC verze, a pokud se podaří dosáhnout i další dílčí peněžní cíle, můžeme se dočkat také konzolových verzí hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama