FIFA 19 představuje novinky v hratelnosti: Dynamické taktiky
FIFA 19 Novinka FIFA 19 představuje novinky v hratelnosti: Dynamické taktiky

FIFA 19 představuje novinky v hratelnosti: Dynamické taktiky

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Na novinkách spolupracoval i uznávaný Pep Guardiola.

Reklama

Ve spolupráci s největšími taktickými mozky vznikaly novinky v hratelnosti pro FIFA 19. Vývojáři z EA Sports se soustředili na dynamické taktiky. Krom jiných na nich spolupracoval uznávaný Pep Guardiola, který dosáhl velkého úspěchu s Barcelonou a nyní trénuje Manchester City.

Podívejte se na video, které je v češtině, a poté si přečtěte více informací níže.

Informace z tiskové zprávy

Pokud jste někdy toužili po větší kontrole nad týmovými taktikami a možnosti ponořit se hlouběji do taktických detailů, které musí vaši oblíbení trenéři z reálného světa řešit každý týden, tak si jistě oblíbíte naši novinku v oblasti prezentace zápasů s názvem dynamické taktiky. Tento nový prvek ve FIFA 19 poskytuje hlubší, pokročilejší kontrolu nad týmovou taktikou před i během zápasů. Pozorujte své hráče, jak provedené změny a úpravy (bez ohledu na jejich rozměr) okamžitě aplikují na hřišti.

Připraveni na vše

Předzápasové přípravy se vrací v podobě, jakou znáte a jakou jste si oblíbili: můžete si zvolit hráče, vybrat rozestavení, přiřadit role a uzpůsobit taktiky. Ale zásluhou dynamických taktik ve FIFA 19 si můžete rovněž vytvořit několik herních plánů, mezi nimiž lze během utkání přepínat.

Během předzápasových příprav je možné do vlastních herních plánů zahrnout všechny dostupné volby, takže během samotného zápasu nemusíte vůbec pozastavovat hru. Dynamické taktiky rovněž umožňují větší úroveň taktického přizpůsobení prostřednictvím řady posuvníků, jimiž upravujete různé aspekty ofenzivního a defenzivního herního stylu. Vaše vlastní herní plány jsou přiřazeny ke směrovému ovladači (na konzolích), abyste v průběhu zápasů mohli mezi nimi rychle přepínat.

Jako šachy

Přestože taktiky byly dlouhou dobu důležitou součástí série FIFA, dynamické taktiky mají za následek přepracování celého systému, takže příprava týmu je teď důležitější než kdy předtím. Tým vykoná vaše pokyny zřejmým způsobem, abyste získali vizuální představu o tom, jak to funguje na hřišti. Pokud například zvolíte taktiku založenou na držení míče, vaši hráči podpoří spoluhráče s míčem a naběhnou si do prostorů pro bezpečnou přihrávku. Upravíte-li styl s ohledem na rychlejší zakládání akcí, vaši hráči nebudou na nic čekat a riskantnějšími náběhy se pokusí okamžitě vytvořit šance.

Změnu soupeřova herního stylu může každý hráč využít ve svůj prospěch – taktiky byly perfektně vybalancovány, aby na každou z nich existovala účinná protizbraň. Dokážete-li odhalit protivníkovu taktiku, můžete během zápasu rychle odpovědět úpravou vlastních taktik.

Přesun „autobusu“

Nové taktické možnosti byly do hry přidány také na základě zpětné vazby hráčů, aby bylo jednodušší čelit některým oblíbenějším a obtížnějším taktikám. Pokud hrajete proti týmu, který například vyznává taktiku „zaparkovaného autobusu“, můžete přejít na „tlak při horším zpracování míče“, takže se vaši hráči budou neustále pohybovat poblíž soupeře a nutit ho k riskantní hře.

Užitečnost nových dynamických taktik ve FIFA 19 je zřejmá, ať už toužíte po větší kontrole nad taktikou svého týmu, chcete si připravit herní plán pro každou situaci, nebo jen drobně upravovat herní styl bez přerušení zápasu.

FIFA 19 vyjde 28. září na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch (ořezaná verze). Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama