FIFA končí; nahradí ji EA Sports FC
FIFA 23 Novinka FIFA končí; nahradí ji EA Sports FC

FIFA končí; nahradí ji EA Sports FC

Ondřej Partl

Ondřej Partl

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Otevírá se nová kapitola videoherního fotbalu.

Reklama

Spekulovalo se o tom už delší dobu, ale nyní to máme černé na bílém (případně bílé na černém, používáte-li tmavý režim).

Fotbalová série FIFA totiž oficiálně končí, kdy její poslední díl dorazí letos, a to s označením FIFA 23.

Od příštího roku se pak tato série přejmenovává na EA Sports FC, kdy toto přejmenování bylo mimo jiné spojováno i s neochotou platit Mezinárodní fotbalové asociaci za licenci.

"Příští rok se EA Sports FC stane budoucností fotbalu od EA Sports. Spolu s našimi více než 300 licenčními partnery v celém sportu jsme připraveni posunout globální fotbalové zážitky do nových výšin pro všechny fotbalové fanoušky po celém světě." - zní v oficiálním oznámení.

Nicméně fanoušci se rozhodně nemají bát. V EA Sports FC totiž stále nalezneme všechen oblíbený obsah, jako jsou režimy Ultimate Team, kariéra či Volta, ale také portfolio více než 19 000 hráčů, 700 týmů, 100 stadionů a 30 lig, a to včetně exkluzivních partnerů v podobě Premier League či Bundesligy.

Změny by se podle lidí z EA ale odehrát měly, avšak především k lepšímu, kdy jim tato nová nezávislá platforma umožní inovovat, tvořit a rozvíjet se, což by jim podle dřívějších spekulací mělo umožnit právě odpoutání od zmíněné asociace.

Podrobnější informace o tomto projektu se pak dozvíme v červenci roku 2023.

Mezitím se ale lze těšit na představení letošní FIFA 23, která by mohla dorazit v září či říjnu, kdy se podle EA má jednat o tu nejlepší hru ze série vůbec.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama