FIFA může za hacknutí účtů na Xbox Live
FIFA 12 Novinka FIFA může za hacknutí účtů na Xbox Live

FIFA může za hacknutí účtů na Xbox Live

Michal Burian

Michal Burian

15

Chyba na straně EA způsobila, že byly hacknuty účty na Xbox Live. Z těch si následně někdo pořídil DLC pro FIFA 12.

Reklama

Hackeři si na cizích Xbox Live účtech koupili Premium Gold Pack DLC a další obsah pro nejnovější fotbalový ročník od EA Sports.

"Někdo využil můj účet, aby si přes mou platební kartu nakoupil 5000 a následně 500 Microsoft bodů, které jsme na svém Xbox Live účtu již neměl. Následně jsem zjistil, že si někdo koupil dodatečný obsah do FIFA 12," stěžuje si poškozený majitel Xbox Live účtu.

"Nejen to, na můj účet bylo připsáno 35 achievementů z FIFA 12, i když jsem hru v životě nehrál. Nenávidím fotbal!"

Nejde ovšem o jediného majitele Xbox Live účtu. Na internetu se objevila další stížnost, která je totožná z výše zmíněnou.

Společnost Microsoft tento incident vyšetřuje a prozatím zmrazila inkriminované účty.

"Zaznamenali jsme několik neoprávněných přístupů. Nemáme žádné důkazy, že by byla služba Xbox Live ohrožena. Bereme bezpečnost našich služeb velmi vážně a průběžně své systémy zlepšujeme. Nicméně, zmrazili jsme inkriminované účty a snažíme se celou situaci analyzovat. Doporučujeme sledovat Xbox Live a přečíst si naše pokyny k zabezpečení vašeho účtu na xbox.com."

Mluvčí Microsoftu dále dodala, že za to mohla pravděpodobně chyba na serveru EA. Ta měla způsobit, že když někdo odeslal e-mail na zákaznickou podporu, tak se údaje o účtu na Xbox Live dostaly do nepravých rukou.

Electronic Arts se prozatím k této situaci nevyjádřili. Pouze doporučili přečíst si bezpečností rady, aby lidé věděli, jak mají chránit své údaje o účtu a především bezpečností hesla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama