Film Ready Player One v plnohodnotném traileru
Novinka Film Ready Player One v plnohodnotném traileru

Film Ready Player One v plnohodnotném traileru

Martin Cvrček

Martin Cvrček

21

Adaptace populární knihy od Ernesta Clina, kterou má na starosti Steven Spielberg, je zjevně bohatá na různé herní odkazy.

Reklama

Jestli alespoň trochu sledujete filmové novinky, možná vám neušlo, že Steven Spielberg chystá film Ready Player One, adaptaci stejnojmenné, tařka kultovní knihy, kterou napsal Ernest Cline. Cline se přitom podílí i na scénáři filmu.

Původní kniha přímo přetékala různými popkulturními odkazy a samozřejmě byly mezi nimi i četné narážky na videohry. Film na tom očividně nebude jinak, jak naznačil už působivý teaser vydaný během letošního Comic-Conu v San Diegu. Nyní máme k dispozici plnohodnotný trailer, který nasvědčuje tomu, že o prvky světa počítačových a konzolových her opravdu nebude nouze. Jen budou ve srovnání s předlohou poněkud modernizované.

Při sledování traileru, který nabízí jak výrazné podobnosti, tak výrazné odlišnosti s knihou, je těžké přehlédnout Tracer ze střílečky Overwatch od Blizzardu. Ve stejném záběru lze zahlédnout i Laru Croft, hlavní hrdinku ságy Tomb Raider, a Chun-Li ze série Street Fighter. O něco dříve dostává kousek prostoru Harley Quinn převzatá přímo z Batman: Arkham Knight. V předešlém teaseru pak byly k vidění i hrdinové sérií Halo a Gears of War.

Je dost pravděpodobné, že jakmile nadšení fanoušci a hledači těch největších drobností rozeberou každý záběr, objeví další herní odkazy, které doplňují neméně bohaté motivy všelijakých filmů, seriálů a komiksů. Jestli nebude ve filmu Gordon Freeman, Snake, Nathan Drake, BJ Blazkowicz nebo Geralt z Rivie, Steven Spielberg prostě selhal.

Mezitím můžeme dál debatovat o tom, jestli je dobře, že se adaptace v mnoha směrech odchyluje od předlohy. Za sebe říkám, že přesné převedení knižního příběhu do filmové podoby by asi moc dobře nefungovalo, takže všechny ty změny mohou být ku prospěchu. A jsem rozhodně zvědavý, s čím seňor Spielbergo nakonec vyrukuje. Kdo pozná, na co naráží tahle zkomolenina Spielbergova jména, má u mně v komentářích jeden malý bezvýznamný lajk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama