Film Rogue One: Star Wars Story v dalším traileru
Novinka Film Rogue One: Star Wars Story v dalším traileru

Film Rogue One: Star Wars Story v dalším traileru

Martin Cvrček

Martin Cvrček

23

Jak vypadá příběh o krádeži plánů první Hvězdy smrti a jaké herní projekty budou s tímhle filmem provázané?

Reklama

V minulosti jste mohli na Zingu narazit na teaser Rogue One: Star Wars Story, prvního samostatného filmu ze světa Star Wars. O něco později následoval první plnohodnotný trailer, ale LucasFilm s propagací filmu rozhodně nekončí.

Proto tu máme další trailer, který opět ukazuje, co nás v novém filmu, pod nímž je podepsaný režisér nejnovější Godzilly Gareth Edwards, vlastně čeká. A co bude zahrnovat příběh o krádeži plánů první Hvězdy smrti, což je čin, který předcházel událostem vůbec prvního Star Wars filmu, tedy čtvrté epizody s podtitulem Nová naděje.

Proč o novém traileru informujeme? Protože v následujících měsících vyjde několik herních počinů, které sdílí buď stejné prvky, které v Rogue One uvidíme, nebo časové zasazení filmu. Nejočekávanější z nich je poslední placené DLC pro Star Wars: Battlefront s podtitulem Rogue One: Scarif. Jak už název napovídá, v tomhle přídavku zavítáme na povrch tropické planety Scarif, která má hrát ve filmu významnou roli.

Do období, v němž se odehrává Rogue One, je zasazen také speciální, bezplatný VR addon pro PS4 verzi Battlefrontu s názvem Rogue One: X-Wing VR Mission. V tomhle případě se zase dostanete do virtuálního kokpitu X-Wingu při snaze zlikvidovat hvězdný destruktor Impéria.

V tuto chvíli stále platí, že je X-Wing VR Mission exkluzivně pro PlayStation VR. Nikdo ještě neodpověděl na otázku, jestli je ta exkluzivita trvalá nebo dočasná, podobně jako v případě Batman: Arkham VR a VR podpory Resident Evil 7.

Aby toho nebylo málo, různé prvky Rogue One už několik týdnů využívá mobilní hra Star Wars: Galaxy of Heroes. Rogue One: Scarif oproti tomu vyjde během prosince, kdy se do kin dostane i samotný film, a k vydání X-Wing VR Mission by mělo dojít do konce roku.

A jen tak mimochodem, velmi pozorní diváci si v pozadí záběru v čase 1:58 mohou všimnout povstaleckého křižníku, které byl inspirován křižníky třídy Hammerhead z Knights of the Old Republic a The Old Republic. Tyto lodě se už nějaký čas objevují v animovaném seriálu Star Wars: Povstalci (Rebels) a v LEGO Star Wars: The Force Awakens.

Závěrem tu máme ještě nový plakát. Plné rozlišení najdete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama