Film: Teaser poodhaluje devátou epizodu Star Wars
Novinka Film: Teaser poodhaluje devátou epizodu Star Wars

Film: Teaser poodhaluje devátou epizodu Star Wars

Martin Cvrček

Martin Cvrček

35

Příběh Kyla Rena a těch ostatních spěje do finále.

Reklama

Fanoušci Star Wars se konečně dočkali. Na akci Star Wars Celebration si odbyl premiéru první teaser deváté filmové epizody. Ta má za cíl uzavřít celou hlavní ságu Skywalkerů a samozřejmě také aktuální trilogii v hlavních rolích s novými hrdiny, mezi nimiž bude nejspíš už navždy vyčnívat Kylo Ren jako asi nejzajímavější, nejlépe zahraný a zpravidla pozitivně přijímaný protagonista trilogie a jeden z nejunikátnějších záporáků celého Star Wars univerza. I tentokrát však dojde na pár starých známých, včetně jistého charismatického gamblera. Snad to všechno alespoň on přežije ve zdraví.

Režie deváté epizody, jež vstoupí do našich kin 19. prosince 2019, se ujal JJ Abrams, režisér sedmé epizody s podtitulem Síla se probouzí, a jak je v případě celé jeho tvorby zvykem, teaser toho z dějového hlediska moc neprokecne. Jedná se spíše o vizuálně působivý sestřih záběrů, které dokazují, že Abrams je ve světě Star Wars jako ve svém živlu, ale které zároveň nemají moc příležitostí zvednout i řadového diváka radostí ze židle. Na některá překvapení sice dojde, ale jak je opět Abramsovým zvykem, vyvolávají spíše jen další otázky. Ty si můžeme pokládat i v souvislosti s názvem filmu.

Jak je zvykem, i obsah deváté epizody by časem měly přebírat různé Star Wars hry. Nejspíš se tento předpoklad vztahuje hlavně na Star Wars: Battlefront 2. Chystaná akční adventura Star Wars Jedi: Fallen Order je koneckonců prakticky ze hry, jelikož jde o singleplayerový titul zasazený do období mezi původní trilogií a prequely, takže obsah nové trilogie do něj půjde nacpat jen těžko. A mobilní počiny, v nichž na spojitosti s devátou epizodou dojde zcela určitě, nejspíš nikoho příliš nevytrhnou. Vývojáři z DICE však často opakují, že třetí díl nechystají a že Battlefront 2, jenž se touto dobou těší většímu zájmu a počtu hráčů než kdy dřív, čeká delší podpora, než s jakou mnozí počítají. Je tak dost pravděpodobné, že v listopadu či prosinci ve druhém Battlefrontu něco z nového filmu uvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama