Filmová série Resident Evil se dočká restartu
Resident Evil Novinka Filmová série Resident Evil se dočká restartu

Filmová série Resident Evil se dočká restartu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

25

Autor předešlých šesti filmů sice se značkou skončil, ale společnost, která vlastní práva na sérii, již připravuje restart.

Reklama

Letos v lednu se v našich kinech objevil film Resident Evil: Poslední kapitola, který, jak už naznačuje název, měl ukončit celou sérii, která čítá celkem šest snímků. Od série navíc odstoupil režisér a scénárista Paul W.S. Anderson, který se podílel na všech šesti filmech.

To ale neznamená, že už na plátnech kin žádný další film Resident Evil neuvidíme. Právě naopak. Série s Milou Jovovich v hlavní roli a s Andersonem v pozici režiséra a/nebo scénáristy je sice u konce, ale německá společnost Constantin Film, která vlastní práva na filmové zpracování série Resident Evil, připravuje restart. Na festivalu v Cannes to potvrdil Martin Moszkowicz z vedení Constantin Film, o čemž informoval server Variety.

Moszkowicz bohužel neprozradil žádné bližší detaily, takže nevíme, kdy restart dorazí, kdo ho bude režírovat, kdo se ujme hlavní role, o čem film bude a jestli půjde o jednorázovku nebo o začátek zcela nové série. Předešlé filmy Resident Evil však byly navzdory povětšinou vlažnému přijetí kritiků komerčně velmi úspěšné, takže se dá očekávat, že budou chtít tvůrci restartu na ten úspěch navázat a pokud možno ho udržet co nejdéle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama