Final Fantasy VII Rebirth Novinka Final Fantasy VII Rebirth, remaster Crisis Core a remake FF7 na Steamu

Final Fantasy VII Rebirth, remaster Crisis Core a remake FF7 na Steamu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Square Enix zároveň potvrdil, že FF7 Remake je rozdělen na tři části.

Reklama

Square Enix si na páteční půlnoc připravil speciální prezentaci k 25. výročí hry Final Fantasy VII. A kromě méně zajímavých věcí, jako je různý merchandise, jsme se dočkali hned několik poměrně překvapivých zpráv.

Začneme od konce, protože tím zdaleka nejdůležitějším oznámením bylo Final Fantasy VII Rebirth. Jde o druhou část remaku sedmičky, kterou už fanoušci netrpělivě vyhlíželi. Kromě traileru jsme však zatím příliš mnoho informací nedostali. Víme pouze to, že titul míří na PlayStation 5 (zřejmě exkluzivně) a vyjde až v zimě 2023.

Vývojáři zároveň potvrdili, že remake sedmého dílu je rozdělen na tři části, a po Rebirth tedy dostaneme ještě jednu hru, jejíž podtitul zatím neznáme. Creative director Tecuja Nomura však prozradil, že trojka už je také ve vývoji, přestože druhá část vyjde až za rok a půl.

A remaku se týkalo ještě jedno oznámení. Dozvěděli jsme se, že první část se konečně podívá na Steam, konkrétně ve verzi Intergrade, stane se tak ještě dnes. Původně šlo o exkluzivitu pro PS, loni sice vyšla také na počítače, ale pouze na Epic Games Store, což se nyní změní.

Nemluvilo se však jenom o remaku, posledním z větších oznámení byl remaster Crisis Core, který nese podtitul Reunion. Původní Crisis Core je hra z roku 2007, jež vyšla pouze na PSP. Jde o prequel k FF7, který se zaměřil Zacka, vojáka společnosti Shinra (tzv. SOLDIER).

Nová verze přinese HD grafiku, vylepšené 3D modely, lepší ovládání či nové UI. Těšit se můžeme také na plnohodnotný dabing, novou hudbu a další vylepšení. Remaster vyjde letos v zimě na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama