Final Fantasy XIV na mobily vzniká, hra získala licenci v Číně
Final Fantasy XIV Online Novinka Final Fantasy XIV na mobily vzniká, hra získala licenci v Číně

Final Fantasy XIV na mobily vzniká, hra získala licenci v Číně

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Apple iOS Android Android

Prošel i mobilní spin-off problematického Rainbow Six.

Reklama

Jednou z her, které získaly licenci pro vydání v Číně, je i spekulované Final Fantasy XIV od Tencentu. Informují o tom odborníci na asijský herní trh z Nico Partners. Ačkoli registrovaný titul nese v čínštině označení FFXIV 2, je v podstatě jisté, že jde o mobilní verzi populárního MMORPG od Square Enixu.

Analytik Daniel Ahmad dodává, že hru vyvíjí divize LightSpeed Studios a podle zákulisních informací půjde nejspíše o samostatnou hru, nikterak propojenou s aktuální PC verzí.

V poslední vlně licencovaly čínské úřady patnáct zahraničních titulů, mezi nimi třeba hru ze série Rainbow Six, velmi pravděpodobně Rainbow Six Mobile oznámené před více než dvěma lety. Pro Ubisoft jde o poměrně významný úspěch, Rainbow Six Siege dosud povolení k vydání nemá. Distributorem novinky bude v pevninské Číně Tencent.

Licence se dočkaly také hry Marvel Snap a Marvel Rivals nebo Mario Golf: Super Rush a Paper Mario: The Origami King. Zelenou dostala mobilní varianta Dynasty Warriors 8.

Čína už letos licencovala 76 her od zahraničních firem, přičemž se drží vlastního nově schváleného pravidla o šedesátidenní lhůtě pro vyřízení žádostí. Číslo už překonalo hodnotu z velmi slabého roku 2022, dorovnalo rok 2021 a je na cestě k překonání loňské cifry 98. S rostoucím počtem licencovaných her roste i herní trh v Číně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama