Final Fantasy XVI: Oficiální web a novinky
Final Fantasy XVI Novinka Final Fantasy XVI: Oficiální web a novinky

Final Fantasy XVI: Oficiální web a novinky

Martin Zavřel

Martin Zavřel

10
Platformy PlayStation PlayStation 5

Představení postav, světa a monster nového dílu slavné ságy.

Reklama

Square Enix spustil oficiální web pro Final Fantasy XVI, nejnovější, samostatný, číslovaný přírůstek do slavné série JRPG, oznámený zatím pouze pro konzoli PlayStation 5. Web nabízí informace o světě a postavách ze hry. Výtah toho nejzajímavějšího sepsal producent Naoki Yoshida také pro PlayStation blog a zmínil, že příští velké oznámení ohledně hry máme očekávat v roce 2021.

Final Fantasy XVI: Oficiální web a novinky

Země požehnaná světlem Mateřských krystalů

Dobrodružství Final Fantasy XVI se odehrává v zemi jménem Valisthea, která je posetá kolosálními horami třpytících se krystalů, přezdívaných "Mothercrystals". Tyto Mateřské krystaly se nad říšemi tyčily celé generace, žehnajíce jim prostřednictvím aetheru. Toto požehnání umožnilo říším vzkvétat a lidem pohodlný život.

Nespočetné války byly kvůli Mateřským krystalům vybojovány všude po kraji a vedly k vzestupu národů jako je Velké vévodství Rosaria, Svaté impérium Sanbreque, Království Waloed, Dhalmekianská republika a Železné království, každý se svou vlastní kulturou a ideologií. Probíhající šarvátky vykovaly neklidný mír mezi těmito národy, ale s příchodem zničující Plísně (Blight) se tento křehký mír začal rozpadat.

Final Fantasy XVI: Oficiální web a novinky

Tři postavy, zmítané osudem

Bylo kolem toho plno spekulací, ale no, ten mladý rytíř a tetovaný muž v traileru "Awakening" jsou jedním a tím samým. Jeho jméno je Clive Rosfield a je hlavním hrdinou hry. Prvorozený syn Arcivévody Rosarie, Clive je Štítem (Shield), který chrání jeho mladšího bratra jménem Joshua, Dominanta Fénixe (Dominant of Phoenix). Joshua mu uděluje Požehnání Fénixe a dává tak Clivoeovi schopnost vládnout ohněm Eikona. Nicméně během příběhu jej postihne velká tragédie.

Joshua Rosfield je mladším bratrem Clivea a zároveň Dominantem Fénixe - Eikona ohně. Dominanti jsou speciální bytosti, ve kterých dřímá síla Eikona. Jako Diminant se Joshua mění na Fénixe a bojuje za ochranu svého národa. I když se narodil do šlechtické rodiny, Joshua se ke všem chová laskavě, ale má také svoji dětskou stránku, se specifickým odporem k mrkvím.

Dvojice bratrů najde důvěrníka v Jill Warrickové, která vyrůstala s nimi. V ranném věku byla Jill unesena z její rodné země v Severních Teritoriích - národu, který přísahal věrnost Velkému vévodství Rosarie - aby se stala chráněnkou vévodství, zajišťujíce mír mezi oběma říšemi. Své dětské roky strávila s Clivem a Joshuou jako člen domácnosti Rosfieldů.

Final Fantasy XVI: Oficiální web a novinky

Eikoni a Dominanti, kteří ohrožují svět

Pro znalce Final Fantasy série, vy můžete znát Eikony jako "Summony" a jsou to rozhodně nejvíc destruktivní a smrtící stvoření ve Valistheee. Vládnou silami, které dokážou pohřbít národy. Eikoni sídlí ve speciálních bytostech, nazývaných Dominanti. Jak je s Dominanty nakládání, to záleží na dané říši - v některých jsou uctívání jako šlechta, jinde jsou posílání do předních linií jako nástroje války.

V traileru "Awakening" se objevují Eikoni jako Fénix, Titán, Shiva a Ifrit. Pokud jde o otázku, kolik dalších Eikonů je ve Valisthee, kteří to jsou a co se stane, když se pustí do akce... s tím si budete muset počkat na budoucí odhalení.

Final Fantasy XVI: Oficiální web a novinky
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama