Finální HW nároky Dooma příliš nepřekvapí
DOOM Novinka Finální HW nároky Dooma příliš nepřekvapí

Finální HW nároky Dooma příliš nepřekvapí

Martin Cvrček

Martin Cvrček

17

Kromě HW požadavků jsme se dočkali i launch traileru a detailů o vydání hry na jednotlivých platformách.

Reklama

Nový Doom je už za rohem, a tak nastal nejvyšší čas na zveřejnění finálních hardwarových požadavků PC verze, které asi těžko někoho překvapí. I když bychom se třeba o smysluplnosti 8 GB RAM v minimálních požadavcích mohli dlouho hádat, přinejmenším je příjemné vidět doporučené nároky, v nichž nefiguruje 16 GB RAM.

Minimální požadavky:

OS: Windows 7/8.1/10 (64-bit)Procesor: Intel Core i5-2400/AMD FX-8320 nebo lepšíRAM: 8 GB RAMHDD: 55 GB volného místaGrafická karta: NVIDIA GTX 670 2GB/AMD Radeon HD 7870 2GB nebo lepší

Doporučené požadavky:

OS: Windows 7/8.1/10 (64-bit)Procesor: Intel Core i7-3770/AMD FX-8350 nebo lepšíRAM: 8 GB RAMHDD: 55 GB volného místaGrafická karta: NVIDIA GTX 970 4GB/AMD Radeon R9 290 4GB nebo lepší

Balení se hrou podobně jako v případě Falloutu 4 obsahuje jediný disk. Pro spuštění hry je tedy nutné stáhnout zbytek souborů (45 GB) ze Steamu. Doom samozřejmě vyžaduje aktivaci přes Steam a pro potřeby multiplayeru a editoru SnapMap širokopásmové připojení k internetu.

Příští týden by mělo dojít i k vydání ovladačů od Nvidie i AMD a chybět nebude ani možnost předběžného stažení, a to od 11. května v 18:00 našeho času.

Pokud jde o konzole, preload na PS4 bude možný od 11. května ve 12:00 místního času. 13. května, tedy v den vydání, dojde ve stejný čas i ke zpřístupnění samotné hry a serverů. Instalace hry si vyžádá 50 GB volného místa na pevném disku konzole.

Na Xboxu One mohou Dooma už nyní předběžně stáhnout ti, kteří si ho předobjednali prostřednictvím digitální distribuce. Čas zpřístupnění hry a spuštění serverů je stejný jako v případě PS4 verze a neliší se ani požadavek místa na pevném disku.

Závěrem tu máme launch trailer. Ten vám může být dost povědomý, protože jeho nedokončená verze už delší dobu koluje internetem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama