Finální verze DayZ je stále naplánovaná na příští rok
DAYZ Novinka Finální verze DayZ je stále naplánovaná na příští rok

Finální verze DayZ je stále naplánovaná na příští rok

Martin Cvrček

Martin Cvrček

25

Tvůrci chystají například podporu Steam Workshopu, zvířecí společníky, stavbu základen nebo modernější UI a inventář.

Reklama

Když se podíváme na aktuální stav alfa verze DayZ, která se už dva roky nachází na Steamu v programu Early Access, skoro se zdá, že vývoj jde přinejmenším šnečím tempem. V Bohemia Interactive ale na hře stále pracují a v novém blogovém příspěvku na webu studia potvrzují, že vydání plné verze hry pro PC je stále naplánováno na příští rok.

Tvůrci nadále pracují na Enfusion enginu, který je očividně tím hlavním viníkem toho, proč je Early Access verze hry v takovém stavu, a do vydání verze 1.0 chystají řadu novinek. Jde o následující:

Podpora Steam Workshopu (Modding)Stavba základenVzdušné dopravní prostředkyNový rendererNový robustní systém animacíRozšířený systém zvukůPredátořiDokončení mapy Černarus+Zvířecí společníciModernější UI a inventářSoubory pro veřejné servery/vydání databázeNové akce hráče a plynulý pohyb napříč herním světem

Vývojáři tvrdí, že více než kdokoliv chápou frustraci a potíže, které přichází s veřejným vývojem hry. Také děkují hráčům za podporu, bez pomoci hráčů a bez Early Access by prý nedosáhli leckterých úspěchů a pokroku.

Hráčům ale stále nezbývá než čekat a doufat, že lidé v Bohemia Interactive splní to, co si předsevzali, a že se po dokončení Enfusion enginu věci konečně pohnou správným směrem. Koneckonců už je nejvyšší čas.

O verzích DayZ pro konzole se blogový příspěvek nijak nezmiňuje, minimálně verze pro Xbox One by ale díky plánu na zahrnutí hry do Xbox Game Preview programu mohla rok 2016 stihnout, i když samozřejmě půjde o rozpracovanou verzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama