Finanční výsledky THQ za Q2 FY2011
De Blob 2 Novinka Finanční výsledky THQ za Q2 FY2011

Finanční výsledky THQ za Q2 FY2011

Michal Burian

Michal Burian

5

Společnost THQ zveřejnila svou finanční zprávu za druhé čtvrtletí aktuálního fiskálního roku, které skončilo 30. září. Jak se THQ dařilo?

Reklama

Společnost THQ druhé čtvrtletí aktuálního fiskálního roku vypustila a zaměřila se na budoucnost. I proto vykázala firma za červenec, srpen a září čistou ztrátu ve výši 47 milionů amerických dolarů.

"Koncem roku začíná konzistentní tok kvalitních produktů, do kterých jsme investovali v průběhu posledních dvou let," řekl generální ředitel THQ, Brian Farrell, a nastínil budoucnost: "Konec roku 2010 bude u nás pod vedením SmackDown vs. Raw 2011 a nového uDraw GameTablet. Jaro bude patřit nové akční sérii Homefront, stejně jako WWE All Stars, UFC Personal Trainer a de Blob 2."

"THQ bude pokračovat v investicích do dlouhodobých sérií, na osm let máme licenci pro UFC. Ve fiskálním roce 2012 nabídneme spoustu kvalitních her, včetně Red Faction: Armageddon, Warhammer 40,000: Space Marine a nového dílu ze série Saints Row."

"I nadále se budeme zaměřovat na digitální produkty, včetně stahovatelného obsahu a her pro iPhone, iPad, Facebook, Xbox LIVE Arcade a PlayStation Network," vzkázal investorům Farrell.

Pokud sečteme prodeje společnosti na Nintendu DS, tak se dostaneme na částku 17 milionů amerických dolarů, u her pro Xbox 360 je to 14 milionů dolarů, Wii 13 milionů dolarů, PS3 12 milionů dolarů, PC představuje zhruba 9 milionů dolarů, PSP kolem 7 milionů dolarů, PS2 1,9 milionů dolarů a wireless 1,4 milionů dolarů.

Na domácím trhu v Severní Americe si firma přišla na 41 milionů dolarů (58,7 procent celkových prodejů), zatímco mezinárodní trh tvoří 41,6 procent s tržby ve výši 29 milionů amerických dolarů.

Na fiskální rok 2013 pak THQ plánuje Darksiders 2, Devil's Third a Warhammer 40 000: Dark Millenium Online.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama