Finské studio Remedy si otevře pobočku ve Švédsku
Novinka Finské studio Remedy si otevře pobočku ve Švédsku

Finské studio Remedy si otevře pobočku ve Švédsku

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1

Práce na nových projektech zatím probíhá podle plánu.

Reklama

Společnost Remedy Entertainment, kterou můžete znát díky hrám jako Max Payne, Alan Wake či Control, se neustále rozrůstá. Studio, se sídlem ve finském městě Espoo, pracuje hned na několika projektech zároveň a pořád nabírá nové zaměstnance. V dnešním shrnutí finančních výsledků za třetí kvartál roku 2021 jsme se ale mimo jiné dozvěděli, že Remedy expandují i do zahraničí.

Už v první polovině příštího roku si totiž otevřou pobočku v hlavním městě Švédska, Stockholmu. Do konce roku 2022 navíc chtějí nabrat 25 nových švédských zaměstnanců.

Co se týče samotných projektů, na kterém nyní vývojáři pracují, je jich opravdu hodně. S Epic Games Publishing mají domluvené dva projekty. Ten velký v srpnu přešel do plné produkce. Pravděpodobně jde o vytoužené pokračování Alana Wakea, protože menším ze dvou projektů se nakonec ukázal být nedávno vydaný remaster prvního dílu.

Kromě toho také pokračuje spolupráce s 505 Games v podobě porjektu Condor (multiplayer hra ze světa Controlu) a větší hra ze značky Control (pravděpodobně plnohodnotné pokračování). U Condoru se momentálně testuje koncept, zatímco u druhého projektu se teprve koncept vytváří, a jde tedy o velmi ranou fázi vývoje.

Práce na příběhovém režimu CrossfireX jsou prakticky hotové a pouze se dolaďuje technická stránka. Datum vydání ale stále neznáme. Posledním projektem je pak multiplayer hra s kódovým označením Vanguard. Práce na ní podle zprávy pokračuje dobře a tým se postupně rozrůstá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama