Fireburst – ohnivé a šílené závody
Preview Článek Fireburst – ohnivé a šílené závody

Fireburst – ohnivé a šílené závody

Michal Burian

Michal Burian

3

Závodní hry jsou čím dál víc oblíbené a hráči vyhledávané. Toho si všimlo i studio exDream, autoři strategie Adrena Wars, které nějaký ten pátek chystá arkádové off-road šílenství s názvem Fireburst.

Reklama

Ve Fireburst usedneme do různých čtyřkolových strojů a zažijeme podle vyjádření autorů opravdové adrenalinové šílenství, a to na zpevněných i terénních cestách. Na tratích si budete muset dávat pozor nejen na soupeře, nýbrž také na oheň, který bude v těchto závodech hrát velmi důležitou roli. Bude se totiž ve hře nacházet, a to hned v několika variantách. V té první půjde o jakési nebezpečné vybuchující barely naplněné benzínem. Díky nim mohou vaše vozidlo kompletně zachvátit plameny a dokonce i samotného jezdce.

V ostatních případech budete moci oheň využít ve svůj prospěch. Na výběr budete mít hned několik Powe-upů. Půjde například o ochranný plášť nebo na protivníky sešlete ohnivou kouli, jež dokáže natropit pořádné problémy.

Kde budeme jezdit a s čím?

Důležitou roli v závodních titulech hrají také tratě, na nichž se budeme prát o vítězství. Ty budou ve Fireburst rozděleny do deseti oblastí a celkem se můžete začít těšit na dvacet různorodých tratí s nejrůznějšími zkratkami, které budete muset objevit. Podle screenshotů to vypadá na lesní cesty, přístaviště a další oblasti.

Prát a soutěžit budeme v singleplayerové části v módech Challenge a Championship. Zda se dočkáme také nějakého tutoriálu či volné jízdy je prozatím ve hvězdách. Co však již víme, tak je multiplayer. Ten bude až pro šestnáct hráčů v online režimu a pro čtyři v offline.

Bez vozidel by to nebyla závodní hra. Proto se ve Fireburst svezeme nejen v terénních vozech, nýbrž také v oblíbených buginách či dokonce v kamionech. Vozidel bude celkem 16 a rozděleny budou do čtyř různých kategorií. Když už je řeč o automobilech, tak ty si budete moci různě vylepšit, a to jak po stránce schopností, tak praktických pomůcek a i vzhledu.

Upgradovat a různě měnit budete moci i svého závodního jezdce. Jaké přesně možnosti zde budou, je prozatím ukryto pod pomyslnou pokličkou.

Grafický skvost nebo stará vykopávka?

Podle dosavadních informací by se mělo jednat o velmi moderní hru. Nejenom kvůli tomu, že se připravuje pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360, ale také díky hnacímu motoru. Použit totiž byl uznávaný Unreal Engine 3, díky němuž mohou tvůrci tvořit opravdové zázraky. Jak to však dopadne ve Fireburst zatím nevíme, ale možná si na hru uděláte vlastní názor díky obrázkům a videím.

Pro úplnost dodejme, že Fireburst měl vyjít koncem minulého roku, ale vydavatelská společnost Black Inc ho odložila na začátek aktuálního kalendářního roku, což znamená, že bez jakéhokoliv oznámení byla hra opět odložena. Naskýtá se tedy otázka, dočkáme se vůbec?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama