Football Manager 2013 vyjde v listopadu
Football Manager 2013 Novinka Football Manager 2013 vyjde v listopadu

Football Manager 2013 vyjde v listopadu

Michal Burian

Michal Burian

2

Fanoušci, kteří si Football Manager 2013 předobjednají, získají za odměnu plně hratelnou beta verzi hry zhruba dva týdny před vydáním

Reklama

Sports Interactive a SEGA, vývojář a vydavatel stojící za nejlépe se prodávající sérií Football Manager, oznamují datum vydání letošního ročníku. Football Manager 2013 bude do světa vypuštěn v pátek 2. listopadu.

A pro fanoušky, kteří se tohoto data nebudou moci dočkat, máme ještě lepší zprávu. Každý, kdo si letošní ročník předobjedná, dostane odměnu, jejíž hodnota je téměř nevyčíslitelná... raný přístup do plně hratelné verze hry.

Každý fanoušek, který si Football Manager 2013 CZ závazně předobjedná (nebo předplatí), dostane unikátní kód, který mu zpřístupní předfinální beta verzi hry pro jednoho hráče zhruba 14 dní před oficiálním datem vydání.

„Naši fanoušci nám vždy rádi říkají, co by si přáli, a na seznamu těch největších přání už dlouho figuruje právě včasnější datum vydání,“ říká ředitel studia Sports Interactive Miles Jacobson. „Přestože jim nemůžeme dát přesně to, co chtějí, tato beta verze je hned druhou nejlepší věcí… Plně hratelný Football Manager, který se jim dostane do rukou asi dva týdny před tím, než se hotová hra objeví na pultech obchodů.“

Beta verze hry Football Manager 2013 poskytne přístup k většině chystaných funkcí, a to včetně zbrusu nového režimu Football Manager Classic a krátkodobých Výzev.

Beta verze zůstane plně funkční až do pondělí 5. listopadu, po tomto datu už nebude hratelná. Ovšem uložené pozice z beta verze budou plně kompatibilní s finální verzí hry, takže hráči budou moci pohodlně navázat tam, kde během hraní beta verze skončili.

Football Manager 2013 od společnosti SEGA na Windows PC v profesionální české verzi přinese na český a slovenský trh společnost Comgad už 2. listopadu 2012.

Novinky v režimu kariéry

Engine zápasů

Systém, na kterém hra běží, tzv. 3D Match Engine, doznal tento rok obrovských pokroků. Na hřišti vypadá vše ještě realističtěji – stadióny, pohyby hráčů, inteligence a také pohyb míče ve vzduchu.

Novinky také zahrnují stovky nových animací. Díky tomu dostává hra realističtější nádech a celý herní zážitek připomíná televizní přenos, mimo jiné právě díky novým úhlům kamery a záběry na výkop a poslední zaznění píšťalky sudího.

Manažerské role

Další významnou novinkou je podstatné přebudování manažerského týmu a vylepšení systému funkcí, které zastávají. Nejvýraznější změnou je funkce sportovního manažera, kterou ve hře uvidíte vůbec poprvé. Sportovní manažer v případě potřeby přebírá po hlavním manažerovi některé povinnosti, jako například jednání o smlouvách.

Kromě toho jsme ve hře také navýšili počet specializovaných trenérských funkcí a dali hlavnímu manažerovi větší flexibilitu při rozhodování v této oblasti. Hlavní manažer tak může určovat, který trenér zrovna bude přispívat svými poznatky a kdy. Hlavní manažer si také může stěžovat na vměšování představenstva – i když tato možnost by se nejspíše měla využívat uváženě a zřídka.

A daleko více…

Zcela nový systém trénování, vylepšený mezinárodní management, vyznění tiskových konferencí a nové uživatelské rozhraní.

Nové způsoby hraní

Režimy Klasika a Výzva

Režim Football Manager Klasika (FMC) představuje časově méně náročný způsob, jak si hru Football Manager užít. Podstata hry zůstává zcela stejná – hlavní manažer stále rozhoduje o mužstvu a soupeří tam, kde se soupeřit rozhodne. V tomto režimu však některé povinnosti přejdou na členy pomocného personálu, nebo vymizí zcela.

Jako příklad poslouží následující situace. Pokud se hráč rozhodne v režimu FMC osobně vést trénink, probíhá tato činnost pouze na úrovni celého týmu – nesetkáte se tedy s individuálním trénováním každého hráče. Když přijde na samotné zápasy, nesetkáte se s klubovou diskuzí či s hlášením o soupeři. Jdete přímo do hry za použití toho stejného systému 3D Match Engine jako v režimu kariéry. Zápasy se odehrávají rychleji a soustředí se pouze na ty nejhlavnější momenty. To se však dá i tak urychlit zobrazením možnosti okamžitého výsledku.

Hráči, kteří zvolí režim Football Manager Klasika, narazí na několik dalších možností ovlivňujících hraní celé hry. Mohou hrát buď celou „kariéru“ s otevřeným koncem, nebo mohou zvolit hraní v novém režimu Výzva.

V režimu Výzva se hráči ocitnou v určité situaci, která vyzkouší jejich manažerské schopnosti a nabídne výzvy k překonání v kratším herním čase – většinou během poloviny sezóny. Zvládnete vyhrát pohár s týmem, který skoro celý tvoří mladí hráči? Dokážete vyvést svůj klub z krize navzdory tomu, že jste před Vánoci na konci tabulky?

Režim Výzva jsme poprvé představili ve hře Football Manager Handheld 2012. Ukázalo se, že je tak oblíbený, že jsme se rozhodli zahrnout jej i do režimu FMC.

Hra vyjde se čtyřmi volně hratelnými výzvami k překonání. Výsledek výzev, které jste úspěšně překonali, se zapíše do celosvětového žebříčku.

Plus dalších více než 900 nových herních prvků!

Systémové požadavky

OS: Windows XP/Vista/W7/W8 Procesor: 1.6 GHz (XP) / 2.2 GHz (Vista/W7/W8) : Intel Pentium 4, Intel Core Family, AMD Athlon Paměť: XP/Vista/W7/W8 : 1.0 GB Grafická karta: 128 MB: Nvidia FX 5900 Ultra, ATI Radeon 9800, Intel 82915G/82910GL Pevný disk: 2 GB DirectX: 9.0c (přiloženo)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama