Fortnite Novinka Fortnite Impostors mód zkopíroval Among Us

Fortnite Impostors mód zkopíroval Among Us

Martin Zavřel

Martin Zavřel

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podobný příběh jako s Battle Royale a PUBG.

Reklama

Do Fortnite přibyl nový herní mód Impostors, na který láká kromě jiného také krátká upoutávka. V tomto módu se až deset hráčů snaží obsluhovat zařízení ve velínu tzv. Mostu, zatímco dva z nich ve skutečnosti dostanou přidělené role záškodníků, jejichž úkolem je snahy posádky sabotovat a postupně je všechny pozabíjet. Hráči mají možnost svolat poradu po nalezení každé mrtvoly, případně i kdykoliv během hry. Cílem takové porady je hlasovat pro podezřelého, který bude ze základny vyhozen. Je vám to povědomé? Není divu, Fortnite totiž prakticky dokonale zkopíroval oblíbenou indie hru Among Us, aniž by se na tom ale s jejími tvůrci jakkoliv domluvil. Smutek nad tím vyjadřuje také komunitní ředitelka tvůrců Among Us:

"Bylo by opravdu bezva na tom nějak spolupracovat, haha. Prostě smutná hodina pro indie právě teď. Jasně, herní mechaniky by nemělo být zakázáno kopírovat, ale neudělalo by věci zajímavější, kdyby alespoň změnili zápletku nebo názvy?"

Rozhořčení nad tímto krokem Epicu vyjadřují také další osobnosti herní scény. Zároveň upozorňují na to, že Epic Games (vývojář/vydavatel Fortnite) před nedávnem rozjel kampaň proti Apple "v zájmu všech menších firem a vývojářů", ale přitom se v tomto případě neobtěžoval s mnohem menším vývojářem komunikovat nebo spolupracovat, než si jejich prakticky kompletní design vypůjčil. Také vám to přijde poněkud sus?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama