Fortnite v březnu vygenerovalo 223 milionů dolarů
Far Cry 5 Novinka Fortnite v březnu vygenerovalo 223 milionů dolarů

Fortnite v březnu vygenerovalo 223 milionů dolarů

Michal Burian

Michal Burian

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Far Cry 5 mělo prodat 2,5 milionu digitálních kopií a God of War může dosáhnout na 10 milionů.

Reklama

Fortnite se podle všeho společnosti Epic Games vyplácí. Firma SuperData Arcade zveřejnila zprávu, v níž uvádí, že tahle akce dokázala jen v březnu vygenerovat 223 milionu amerických dolarů na všech platformách (PC, PS4, Xbox One a mobily/tablety). Oproti únoru šlo o nárůst o neuvěřitelných 73 procent. Pokud to takhle půjde dál, nikdo by se nemohl divit tomu, že i další vývojáři se budou snažit uspět u hráčů touto cestou a vytvořit battle royale hru.

„Fortnite, Fortnite, Fortnite. Jinak to ani říct nejde. Je to fenomén. Fortnite vygenerovalo v březnu 223 milionu dolarů na všech platformách. O nárůst o 73 procent oproti únoru se postaral Drake, nová sezóna Battle Pass a skin Johna Wicka,“ píše SuperData Arcade.

Far Cry 5 mělo v únoru prodat 2,5 milionu digitálních kopií, což je téměř o 500 procent více, než se podařilo Far Cry Primal před dvěma roky. Poukazovat to má na stále větší zájem o digitální verze her, stejně tak o oblibu série Far Cry mezi hráči.

Poslední uváděnou hrou v reportu SuperData Arcade je pirátské dobrodružství Sea of Thieves. Pokud má firma správná data, tak na Xboxu One má novinka od studia Rare přes 1,7 milionu aktivních hráčů, zatímco na PC je to prý 283 tisíc. Vůbec to ale nic nevypovídá o prodejích, více než polovina hráčů si měla hru pořídit přes službu Xbox Game Pass, kde stačí zaplatit pouhých 149 Kč za měsíc a máte přístup k více než stovce her, včetně úplných novinek. V březnu to bylo Sea of Thieves, v květnu zase State of Decay 2.

Další odhad o prodejích pochází od známého analytika Michaela Pachtera. Ten předpovídá, že God of War během krátké doby zaujmulo hráče a severské dobrodružství Krata a jeho syna se může brzy stát nejlépe prodávanou exkluzivitou PlayStationu 4. Pachter by se nedivil, kdyby God of War celkově prodalo přes 10 milionů kusů. Nasvědčuje tomu dobré jméno série, které u hráčů God of War má, stejně tak recenze. Ty jsou v průměru 95 procent (na Zingu jsme God of War udělili 10/10).

„10 milionů prodaných kusů je nejnižší odhad. Nedávno Sony oznámila, že prodala 70 milionů PS4 konzolí, takže 10 milionů zní velmi rozumně. Reálně to ale může být až 20 milionů. Odhady jsou těžké, ne každý majitel PS4 si libuje v akčních hrách jako je God of War. Řekl bych ale, že mezi 10 až 20 miliony to bude,“ uzavírá Pachter svou analýzu životních prodejů nového God of War pro GamingBolt.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama