Forza Motorsport 6: Apex skutečně pro Windows 10
Forza Motorsport 6 Novinka Forza Motorsport 6: Apex skutečně pro Windows 10

Forza Motorsport 6: Apex skutečně pro Windows 10

Jan Kalný

Jan Kalný

60

A bude zdarma. Microsoft se bude snažit o to, aby bylo co nejvíce her z Xboxu dostupných i na Windows 10.

Reklama

Aktualizováno: Na jednu stranu velké překvapení, na druhou stranu jen pokračování toho, co vypadá, že už se kolem nás nějakou chvíli děje. Microsoft bude na PC, resp. Windows 10, vydávat více svých her z Xboxu.

„Hraní na PC nás opravdu velmi zajímá a jedná se o dlouhodobý závazek,” prozradil Phil Spencer.

Zatímco už se k nám pomalu řítí PC verze Gears of War: Ultimate Edition a spolu s těmi xboxovými verzemi vyjde na PC i Quantum Break, tak se můžeme v blízké době těšit na ještě jednu hru - Forza Motorsport 6: Apex.

Než ale radostí rozbijete všechno kolem vás, tak vězte, že půjde o trochu osekanou verzi nabízející vybrané závody z Forza Motorsport 6, stejně tak umělou inteligenci řízenou systémem Drivatar a možnost prohlédnout si automobily detailně ve Forzavista, včetně plného poškození.

Samozřejmostí je také nové Showcase Tour a Spotlight Series. Co se čísel týče, tak na výběr bude 63 Forzavista vozů se všemi detaily (zahrne hatchbacky, muscle, cestování, exotické, GT, track toys, prototypy a hypercars) a více než 20 tratí v šesti světoznámých lokalitách s deštěm a nočními variantami.

Microsoft jinak v tiskové zprávě tvrdí, že DirectX 12 se stane novým standardem pro 3D grafiku, která umožní zažít grafiku na úrovni s celkovou optimalizací. Každopádně je nám slibovaná dechberoucí HD grafika až v rozlišení 4K.

Forza Motorsport 6: Apex využije celou řadu funkcí Windowsu 10, včetně možnosti připojit se ke svým kamarádům, archievementy, textový a hlasový chat přes Xbox Live, záznam vaše hraní, sdílení zajímavých okamžiků a různý videa přes Game DVR.

Hra jinak bude podporovat klávesnici, myš a různé gamepady.

Cílem Microsoftu je touto hrou ukázat potenciál hraní na Windows 10. Podle všechno bychom se obecně měli dočkat daleko více her, které na Windows 10 vyjdou. Je tak dost možné, že se dočkáme i toho Gears of War 4. Zároveň to ale znamená, že se s nejvyšší pravděpodobností ani jedna hra nepodívá na Steam. Microsoft si zkrátka chce uříznout kus koláče PC trhu pro sebe.

Forza 6 Apex vyjde během jara 2016.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama