Forza Motorsport Novinka Forza Motorsport v nových gameplay záběrech představuje kariéru

Forza Motorsport v nových gameplay záběrech představuje kariéru

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S

Podívejte se na záběry z hraní a podobu stěžejního režimu.

Reklama

Nový díl závodní série Forza Motorsport před týdnem na akci Xbox Games Showcase odhalil datum vydání, které doprovodila další ukázka. Vývojáři ze studia Turn 10 ale nezůstali pouze u toho a na oficiálním kanálu série Forza zveřejnili podrobnější vývojářský deníček, ve kterém ukázali záběry z hraní a představili režim kariéry. Ten se jmenuje Builders Cup a skládá se z pestré nabídky šampionátů, sérií a závodů, v průběhu kterých si vyzkoušíte nespočet různých aut.

Každá série se zaměřuje na konkrétní automobilovou kategorii či značku, takže byste jednotlivá auta měli střídat poměrně často. Před každým závodem vás bude čekat volný trénink, který primárně slouží právě k osvojení nového auta nebo okruhu. Kreativní ředitel hry Chris Esaki představil také novou funkci, díky které si před závodem budete moci zvolit přesnou pozici, ze které následně do závodu odstartuje.

Forza Motorsport v nových gameplay záběrech představuje kariéru

Obtížnost můžete kromě startovní pozice regulovat také nastavením úrovně počítačem ovládaných protivníků nebo úpravou asistentů. Z pohledu samotných závodů stojí za pozornost přepracovaná umělá inteligence, která by se měla postupně učit a zlepšovat, nebo vylepšená fyzika a jízdní model. Zajímavě vypadá rovněž způsob získávání XP, které bude sbírat vaše postava i jednotlivá auta. Překvapivě robustně působí také systém výkonnostních vylepšení, které budete u každého vozidla postupně odemykat.

Blíže popsaná kariéra však představuje pouze jeden z několika herních režimů. V dalších materiálech vývojáři podrobněji popíšou multiplayer či další herní módy v podobě volné jízdy, soubojů s časem nebo režimu Rivals. V rámci grafiky autoři aktuálně vyzdvihují především podporu rozlišení 4K v kombinaci s 60fps a postupnou změnu denní doby a počasí.

Forza Motorsport vychází 10. října na PC a Xbox Series X/S. Už v den vydání hra zamíří také do předplatného Xbox/PC Game Pass. Nová Forza se po vzoru předchozích dílů pochlubí českou lokalizací ve formě titulků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama